Proverbe 31:17

by Carmen Motora
0 comment

Prov. 31 : 17 – ” Ea își încinge mijlocul cu putere, și își oțelește brațele. “

Când eram copil, eram fermecată de-a dreptul de un instrument al tatei. Tata, ca și bunicul, era pasionat de tâmplărie. Știa multe lucruri și repara în casă, tot ce ținea de tâmplărie.Uneori însă, era nevoit să taie sticla pentru uși sau ferestre.
Ei, atunci, eu stăteam pe lângă tata… Punea coala mare de sticlă pe masă. Și o măsura îndelung. Să nu greșească. Cu creionul lui după ureche. Apoi spunea : ” aduc diamantul !” Și aducea, dintr-un loc doar de el știut, bine ascuns, instrumentul ăsta fermecat. Îl scotea dintr-o îmbrăcăminte de piele uzată, căci fusese a bunicului. Era un instrument mic. Tocit. Fără frumusețe. Însă, la vârf, avea un mic diamant ! Ascuțit. Tata trăgea o linie ușor cu diamantul. Apoi încă o dată, apăsat. La urmă, lovea încet sticla. Și ea se tăia după linia trasată.Toată lucrarea o făcea diamantul. Mic și ascuțit. Pentru mine, era mare minune. Minune că o piatră așa mică poate tăia o sticlă, oricât de groasă ar fi fost. Minune, că nu se tocea. Niciodată. Minune că strălucea așa frumos. Dar și minune, că tata îl ascundea bine ca pe o mare comoară. Îl păstra ascuns într-un loc știut bine de el.

Amintirile astea mi-au venit în minte la versetul de azi. Femeia, diamant ( mărgăritar) veritabil… are atâta putere în ea… Și nu e de vină faptul, că ea dezvoltă prin talent cumva această tărie. Nu ! Ea are în natura ei tăria! Dumnezeu a înzestrat-o așa !

Femeia, mărgăritar real, trebuie doar să știe asta. Ea ” Își ” încinge sau oțelește mijlocul și brațele. Ea activează puterea ce o are. Acest pronume reflexiv, repetat de două ori aici, tocmai asta vrea a spune. Femeia, diamant real, poate ” tăia ” orice ” sticlă ” , oricât de groasă ar fi. Și e mărgăritarul care nu se tocește. Ce frumos !

Dar muuult mai frumos, e că diamantul taie, după cum îl conduce Mâna Meșterului ! Mâna asta conduce mărgăritarul.
Și tot El, Meșterul priceput și bun, ne păstrează pe noi, mărgăritare reale, bine de tot ! Ca pe comori ! În locuri sigure ! Știute de El ! Ascunse în El ! Diamantul e frumos prin strălucire. Însă valoarea lui, e dată de ce poate face ! Într-o Mână dibace !

Mă gândeam ce ar spune oare diamantul, când e tare apăsat de Meșter ? S-ar plânge oare că se distruge ? Ar bombăni oare că e mult prea apăsat și nu rezistă ? Ori ar ști că Meșterul îl apasă cât să taie exact ? Ar avea încredere în Mâna Lui bună ? Ar ști că nu e distrus niciodată ?

” își oțelește brațele “
A oțeli înseamnă să mărești duritatea unei piese metalice. Cum ? Prin călire !
Iar călirea nu-i deloc frumoasă ! Nici ușoară !
Călirea este un tratament prin care oțelul este supus unei temeperaturi foarte foarte înalte, după care, imediat este supus unei răciri bruște. Scopul este mărirea durității. A rezistenței.
Femeia mărgăritar ales,are brațe ” de oțel “. Și nu numai atât. Are puterea în ea, să și le oțelească. Să și le călească !
Munca ei, e rodul unei căliri. Ce suportă orice. Ce poate oricât ! Și în orice condiții ! Cu același randament ! Mare ! Nu e meritul ei ! Ci al Lui ! Ce a făcut-o diamant !

Diamantul. Femeia cinstită. Cu o putere imensă. În ea. Ce vine din natura ei. Dumnezeu a înzestrat-o așa. Poate suporta orice. Trăiri mari, temperaturi ” fierbinți ” dar și temperaturi ” joase”. Bucurii dar și necazuri ! Laolaltă !
Însă pentru mine, cea mai mare minune, e ceea ce poate face o astfel de femeie, în Mâna Creatorului !
Și mai mult, cea mai mare bucurie a mea, e că, El Creatorul,ne ține bine de tot păstrate, undeva, unde El știe că ne e bine. Unde putem fi bine folosite oricând.

Da, El Creatorul, când are de “tăiat “, scoate diamantul …. și taie. … linii drepte, sticle groase și greu de pătruns. Dar bine potrivite. Pentru ferestrele casei. Unde poate lumina să intre !

Azi i-am mulțumit că-s un diamant. Bine păstrat. Bine ascuns. Bine ascuțit. Nu mă tem. Doar sunt în Mâna Lui ! Uneori îmi mai e teamă…. Însă continui să cred că El e cel mai bun Meșter și știe cât să apese un diamant ca să taie și să-Și facă lucrarea !
Tu știi ce putere ai ? Tu știi cât valorezi ?

carmen motora

Related Posts

Leave a Comment