Funia împletită-n trei!

by Carmen Motora
1 comment

” funia împletită în trei nu se rupe ușor..” ( Ecles. 4: 12 )

Secretul împletirii nu e doar de aspect. Nici de frumusețe numai.
Când eram fetiță la școală, mama zilnic îmi împletea părul răvășit în codițe. Părul meu aspru, creț, năvalnic și neascultător, nu voia asta. Mama însă cu dibăcia ei de mamă, o făcea cu răbdare. Părul meu asculta de împletire. Codițele dădeau bine la școală. Aspectul era îngrijit. Dar, nu numai. Împletirea asta avea în sine un secret : ținea părul laolaltă, unit, strâns, rezistând peste zi frumos.

Împletirea în trei are în sine un secret : dă rezistență ! Dă tărie ! Dar ce e mai tainic e că dacă privești împletirea asta, nu poți deosebi firele. Fiecare începe undeva dar se termină în împletire.
Fiecare este unic și totuși este comun împletirii. Fiecare fir dă tărie unirii. Fiecare dă duritate. În mod normal fiecare ar fi slab. Împletit însă în trei devine de neînvins. Și de ce nu, împletirea în trei dă o frumusețe desăvârșită. Minunată. Pe alocuri poți zări crâmpeie din fiecare, legate într-un tot.

În căsnicie împletirea în trei este cheia !
Cei doi și Dumnezeu împletiți, pot face minuni ! Pământ și Cer împletite coboară Cerul pe Pământ și dau fiori Cerului de frumusețe și mireasmă. Îngerii pot vedea colțul lor de rai în împletire. Căsnicia rezistă oricărei ” furtuni” tocmai datorită împletirii . Furtunile devin înfloriri în coronița căsniciei !

Eu am ales împletirea în trei în căsnicia mea : soțul meu cu mine și Dumnezeu, împletim trăiri, lupte, lacrimi, rugăciuni, ridicări, așteptări, bucurii, împliniri. Toate colorează frumos o cunună din Cer și Pământ ! Amestecate într-o trăire de jos pentru Sus în Împărăție !

Alege împletirea în trei în căsnicia ta ! Nu vei regreta !
Îngerii și Împăratul îți vor fi alături ! Vezi mai puţin

Related Posts

1 comment

Leva May 14, 2021 - 7:31 pm

Felicitari distinsa doamna! Ce este scris e superb! Multumesc Domnului pentru gindurile frumoase de pe pagina dumneavoastra!

Reply

Leave a Comment