Proverbe 31:11

by Carmen Motora
0 comment

” Inima bărbatului se încrede în ea, și nu duce lipsă de venituri. “

Încrederea în căsnicie, e ca o investiție. Bună sau rea. Profitabilă sau falimentară. O investiție legată de un mărgăritar de mare preț sau de o replică ieftină.

O investiție începe mereu cu puțin. Apoi, dacă e profitabilă, ia amploare. Timpul și cunoașterea sunt doi buni investitori. Însă Cel mai mare investitor este Dumnezeu. Numai așa, încrederea devine o investiție sigură, de amploare, profitabilă și de anvergură.

Surprinzător e faptul că este subliniat aici, ” inima bărbatului se încrede în ea “. Inima. Este foarte posibil, ca uneori rațiunea lui să îl îndemne la neîncredere. Totuși inima e deasupra rațiunii. Și asta pentru că inima lui ” detectează ” faptul că soția lui ESTE acel mărgăritar autentic și nu o făcătură ieftină. De aceea alege să lase inima lui să se încreadă în ea ! Femeia, mărgăritar veritabil, e ” fondul ” investiției încrederii lui. Și cum spuneam un mărgăritar veritabil e unul care îl reflectă pe Împăratul.

Și ca binecuvântare de la Împărat, ce primește inima bărbatului ? Care sunt beneficiile ” investiției ” lui ?
” și nu duce lipsă de venituri “. Inima bărbatului, ce se încrede într-o astfel de femeie, nu duce lipsă de venituri. Inima îi e senină, plină de liniște, fără teamă, plină de bucurie. Ea, inima lui, se odihnește. Nu se agită, nu se întreabă la nesfârșit, nu cere explicații, nu emite judecăți.

Să ne ajute Dumnezeu, a fi femei mărgăritare veritabile, ce aduc venituri în inima soților noștri!

Carmen Motora

Related Posts

Leave a Comment