Depărtați corabia și aruncați mrejile.

by Carmen Motora
0 comment

Luca 5 : 5 – Ucenicii erau obosiți. Extenuați. Epuizați să mai încerce ceva, după o noapte de încercare. Tocmai ei, pescari pricepuți… spălau mrejile goale. Se declarau învinși. Și făceau ceea ce face un pescar învins : își spălau plasele de pescuit. Ultimul lucru înainte de a pleca spre casă. Ultimul lucru înainte de a depune armele, ca învins. Măiestria lor, pasiunea lor, curajul și bucuria nu le-a fost de niciun folos. Mrejile încăpățânate stăteau goale. Chiar în fața lor. Mirosind a pește și totuși goale. Mirosind a pradă și totuși arătând eșec.

Isus îi vede. Le vede și plasele goale. Vede și peștii. Ce-L ascultă. Mai repede ca pescarii !
” – Depărtați corabia și aruncați mrejile ! “
Năuci Îl privesc.
Ce știe Isus despre pește ? Ce știe El despre nopți nedormite ? Ce știe El despre deznădejde și teamă ? De eșec ? Oare ce știe El și ei nu știu ?
Petru vrea să afle !
Ce știe Pescarul mai mult ca ei, pescarii ?
” – Toată noaptea ne-am trudit…însă la Cuvântul Tău, voi arunca mrejile ! “
Petru vrea să spună : ” Ești Tu mai priceput la năvoade ca și noi ? La mări zbuciumate și la pești încăpățânați ? La trudă și plase spălate în dimineți reci ? Ia să vedem ! “
Și răspunsul îl uimește : corăbiile gem de pește !
Îl cuprinde spaima ! Spaima că în corabia lui stă Împăratul !
Uimirea asta îl aruncă la picioarele Lui ! Îngână : ” – Pleacă de la mine ! Sunt un păcătos ! ” Însă Împăratul știe că abia acum e pescar desăvârșit ! De oameni !

Și tu ca și mine ți-ai ” spălat plasele ” adesea, după nopți nedormite ? După plâns și capitulare ? Ca un ultim gest înainte de a te declara învins ? Însă Tata șoptește :” – Depărtează-te puțin ! Mai aruncă mrejile odată ! “
Și eu ca și Petru uluită Îl văd pe Pescar la mine în corabie ! Și nu mai plâng jinduind să prind pește ! Corabia-i plină ! Îl rog să plece de la mine că sunt o păcătoasă ! Însă Tata știe că abia de acum, nu mai capitulez ! Și stă cu mine !

Tu ” strângi năvoadele ” ? Ești gata să capitulezi ?
Sau asculți de El ? Și încerci iar ?
Cu El, cel mai priceput și bun Pescar !

carmen motora

Related Posts

Leave a Comment