Cum e ochiul meu?

by Carmen Motora
0 comment

1 Samuel 18: 7-12 – Invidia îl rodea pe Saul. Faptul că David era mai bine văzut, mai viteaz, îl rodea ca cangrena. Pe mine m-a uimit azi, specificarea clară a momentului. Exact din ziua când a lăsat invidia să îl macine, exact din acea zi a privit cu ochi răi pe David. (v9) Uluitor este faptul că exact de a doua zi, adică la o zi distanță, duhul rău a pus stăpânire pe el.(v10) A găsit acea portiță prielnică, în ochiul lui rău și plin de invidie. Doar la o zi distanță. Duhurile rele nu așteaptă mult.

Invidia, ochiul rău, au ajuns adesea să fie virtute. Că altul e mai bun, mai talentat, mai plin de victorii, mai plin de înalt, devine ochi rău de nu veghez. Iar ochiul rău chiar din ziua următoare e portiță pentru demoni. Mă cutremură portița asta așa ușor deschisă. Așa de repede. Așa des. La așa mulți.

Ochiul bun devine rău când e scăldat în invidie. Putem părea buni, dar ochiul rău totdeauna ne dă de gol. De ce? Pentru că Lumina mare din noi, devine întuneric gros, fără să știm. Ochiul nu mai e plin de Lumină ci de beznă ce atrage demonii.

Cum e ochiul meu? Azi i-am cerut Împăratului să se uite în ochiul meu și de e bolnav de vreo invidie, să mă vindece repede. E vorba de o zi. O zi distanță de la un ochi rău până la un ochi cu demoni.

Nu lăsa invidia să îți otrăvească ochiul. Mergi la Medic și vindecă-l. Din ziua următoare poate fi prea târziu. Nu lăsa ochiul să fie portiță pentru duhuri rele. Nu lăsa Lumina din tine sa se schimbe în întuneric. Căci cât de mare și urât poate fi întunericul ăsta!

Related Posts

Leave a Comment