Proverbe 31:10

by Carmen Motora
0 comment

Mi-a dat mult de gândit comparația asta a femeii cinstite cu mărgăritarele. Mărgăritarele pot fi de două feluri : autentice și replici ( contra-făcute). Ce le diferențiază ? Modul în care sunt făcute. Mărgăritarul autentic, real, se formează ca un bob alb, cu reflexe în interiorul unei scoici, în timp. Replica însă e făcută de om.Făcută să pară autentic și totuși nu e. Așa că am învățat că :

– O femeie cinstită, autentică se ” formează ” în Isus. Și cu El, în Dumnezeu. Acolo poate fi găsită, o femeie cinstită. Restul, sunt doar ” replici” ale cinstei. O cinste făurită de om, chinuită să fie, dar care nu e.

– Mărgăritarul este purtat ca podoabă. O femeie cinstită ESTE podoaba bărbatului ei. El se poate mândri cu ea, se laudă la alții cu ea. O adoră acasă dar și în public. Se fălește cu ea. Atitudinea lui în public spune sau nu, dacă acasă are un ” mărgăritar ” autentic.

– Spune versetul aici, că o astfel de femeie cinstită, este mai de preț decât mărgăritarele. Prețul unui mărgăritar e dat tocmai de autenticitatea lui. O femeie cinstită, onorabilă, demnă de încredere, o femeie care trăiește cu Dumnezeu, este mult mai de preț decât un mărgăritar. Prețul ei este dat tocmai de autenticitatea ei. Prețul ei este dat de Dumnezeu care trăiește real în ea.

Dumnezeu să ne ajute să fim mărgăritare autentice în El. Atunci valoarea noastră va fi mare, mult mai mare decât un mărgăritar, pentru soțul nostru, pentru copiii noștri și da, pentru Dumnezeu !
Proverbe 31:10

Carmen Motora

Related Posts

Leave a Comment