Un evreu CIUDAT!

by Carmen Motora
0 comment

Un evreu ciudat. Sucit și neascultător. Un prooroc al lui Dumnezeu. Unul care fugea de Dumnezeu când nu îi convenea ce auzea de Sus.

Pentru el, Dumnezeu era milos, plin de îndurare, îndelung răbdător, bogat în bunătate. Dumnezeu era Unul care se căia de rău, când o inimă se vărsa înaintea Lui. Asta nu îi plăcea lui. Ar fi vrut el să fie Dumnezeu. Să judece și condamne fără drept de apel.

Iona era unul care Îl știa pe Dumnezeu și totuși nu. Cumva se vedea pe sine mai presus de oricine și orice. Căința lui ținea de ochiul lui. Bolnav și răutăcios.

Iona a trebuit să își înalțe adevărata rugă din burta unei balene. Abia atunci, în beznă, frică, miros usturător, a văzut Lumina. Abia în fundul imposibil, morbid a simțit prospețimea Împărăției. Transformarea inimii lui ciudate și pline de amărăciune s-a făcut doar în burta unui pește uriaș, urât mirositoare și plină de necunoscut. La un pas de moarte. La o clipă de strivire.

Iona ciudat și neînduplecat a fost preschimbat de Dumnezeu greu și de neînțeles. Calea lui Dumnezeu era pe măsura încăpățânării lui. Măsurată cu sinele lui greu de învins. Trei zile și trei nopți au sfărâmat ciudata fire a lui Iona dintotdeauna.

Nu aștepta să fii cizelat într-o “burtă de balenă”. Zilele și nopțile pot deveni ani sau zeci de ani. Nu lăsa încăpățânarea să te poarte în ultima soluție pentru Dumnezeu.

Dumnezeu e bun. Plin de bunătate. Milos. Cu o îndurare de neînțeles. Răbdarea Lui nu are limite. Doar o “burtă de balenă”. Dumnezeu ți-e Tată și Se căiește de răul ce îți era destinat. Doar când te întorci din rătăcire. Doar când Îl vezi și asculți. Altfel e nevoit să trimită “balene” în calea ta.

Alege calea ușoară. Bună. Plăcută. Să vezi Împărăția. Din “burta” unui pește mare lucrurile se văd altfel. Diferit.

Când Dumnezeu te trimite, ascultă! Când Dumnezeu îți vorbește, spune mai departe. Când Dumnezeu Se căiește de răul promis, iubește ca și El. Nu lăsa eul tău să te ducă spre “o mare” învolburată. Nu lăsa răutatea ta să tulbure vreo “burtă” de balenă!

Iona

Related Posts

Leave a Comment