Tu știi că ești o “țesătură” de lut și Împărăție?

by Carmen Motora
0 comment

Ai văzut vreodată un război de țesut? Ai văzut vreodată o bunică țesând cu migală o cuvertură? Eu da, am văzut, la o mătușă a noastră.

Tușa pricepută trecea suveica cu firul colorat prin urzeală. Apoi bătea țesătura. Eram de-a dreptul fermecată de măiestria ei. Îi mergeau mâinile dar și picioarele, schimbând mereu la urzeală. Încet de tot pe țesătură începea să se deslușească modelul. Flori colorate apăreau de nicăieri, minunate, vii parcă, splendid aplecate, înveselind ochii.

Să poți țese la în război de țesut se cere pricepere. Muuuuultă răbdare. Multă iubire. Timp mult. Dorință arzătoare. Dedicare. Uitare de tot ce e în jur. Țeserea cere liniște și concentrare, ceea ce lipsește tot mai mult azi. Izolare de tot. Fiecare țesătură poartă amprenta țesatorului. Fiecare țesătură cântă despre trăirile și dulceața mâinilor harnice, gata de migală. Graba nu e prin țesătură deloc. Nici mânia. Nici abandonul. Doar fire, fire, fire trase bine, mânuite îndelung, oacheșe, dulci de privit, ce dau viață urzelii.

David vorbește despre țesut. Poate că și el a admirat bătrâne țesând în tăcere. El știe că așa cum țesătura se face încet, domol, în liniște, cu multă migală și atenție, cu dedicare și iubire, așa a fost el țesut, în pântecele mamei lui. De cel mai priceput Țesător! De Unicul Dumnezeu!

David se vede ca o țesătură reușită ce cântă despre măiestria lui Dumnezeu! Ca țesătură de lut și Cer. Dumnezeu a făcut ca prin “urzeala” lui ternă, să treacă firul colorat cu înmiresmare de Cer. Așa a devenit o ființă minunată! Sufletul lui vede bine asta.

Dumnezeu ne-a țesut. Tăcut, gânditor, plin de răbdare, atent tare la detalii, îmbinând coloratul Cerului cu negrul pământului, a țesut ființa mea. Și a ta! Nu suntem o întâmplare. Nici o aparență ivită instant. Pentru noi, Dumnezeu a lăsat totul și cu Mâinile Lui ne-a țesut cu dulci atingeri. Cu timp, migală, culoare și viață.

Minunată făptură sunt! Și cât de bine vede sufletul meu asta! Recunosc că sunt o capodoperă de Țesător! Recunosc că îmi dă ghes bucuria și râsul voios să știu asta!

Tu știi că ești o “țesătură” de lut și Împărăție?

“Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai țesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură așa de minunată!” – David

Related Posts

Leave a Comment