Trebuie să cânți, dar în altă gamă!

by Carmen Motora
0 comment

David era obosit. Luptele îl sleiseră de puteri. Înaintase în vârstă.

Uriașii însă încă mai erau. Încă hidoși luptau împotriva lui și a poporului. Unul din fiii lui Rafa stă chiar în fața lui David, gata să-l ucidă. Și ar fi reușit dacă Abișai nu ar fi sărit în apărarea împăratului.

David stătuse altă dată în fața lui Goliat. Cu o piatră bine țintită îl doborâse. Sulița lui Goliat era de două ori mai grea ca a acestui fiu al lui Rafa. Acum însă, David parcă își pierduse îndemânarea. Acel zvâc tineresc parcă se stinsese. Oboseala învăluia ființa lui, sătulă de lupte. Sătulă de filisteni.

M-a uimit însă un amănunt. Acest fiu al lui Rafa, era încins cu o sabie nouă. O sabie ce ar fi vrut să guste moartea pentru întâia dată. O sabie necunoscută pentru David. O luptă nouă.

Oboseala amestecată cu o luptă nouă, neștiută, fac un arsenal puternic împotriva lui David. Dușmanul știa că David era vulnerabil. Slăbit. Sătul de săbii. Novice în fața unei săbii noi cu tăiș lucind răutăcios în soare.

David are nevoie de odihnă! De resurse. De alint. De acea dulce legănare începută odată cu harpa lui. Avea nevoie să își amintească de behăitul oițelor pe pajiștea verde. De Domnul Păstorul lui. De singurul care poate înfrânge orice sabie, cât de nouă ar fi. Timpul lui David trecuse, al lui Dumnezeu însă nu.

De acum putea lupta altfel de lupte. Bătrânețea, oboseala, cântau altfel pe strunele harpei. Dar tot atât de frumos!

Ești obosit? Ești sătul de lupte? Sătul de dușmani? Ai nevoie de odihnă. De liniștire.

Luptele sunt noi, ca și săbiile fiilor lui Rafa. Poate nu mai poți învinge la fel ca odată doar cu o pietricică.

Timpul tău e altul. Dar mereu e timpul Lui. Oboseala plus săbiile noi te pot doborî. Cheamă-ți Abișaii în ajutor! Sunt chiar lângă tine. Frați de luptă și lacrimi. Cu genunchii bătătoriți și cheițe răsucite în uși de odăițe.

Ai nevoie de odihnă. Ai nevoie să înveți noi melodii din “harpa” ta dar tot atât de duioase. Tot atât de dulci pentru Împăratul și Cerul tot!

Nu te teme de noi începuturi. Trebuie să cânți, dar în altă gamă!

2 Samuel 21:15-17

Related Posts

Leave a Comment