Stai cu tine însuți în liniște!

by Carmen Motora
0 comment

A fost odată un fermier care si-a dat seama ca si-a pierdut ceasul in fân. Nu era un ceas oarecare. Pentru fermier acest ceas avea o valoare sentimentala. După o lunga căutare prin hambarul cu fan el a renunțat.

Afara era un grup de copii. S-a îndreptat către ei si le-a spus ca cel care va găsi ceasul va primi un premiu deosebit. Auzind asta, copiii s-au dus in hambar si au inceput sa caute peste tot. Când toți erau pe punctul de a renunta, un copil a venit la fermier si l-a… rugat sa il lase singur in hambar pentru a cauta ceasul. Dupa putin timp, baiatul s-a intors la fermier cu ceasul in mana. Fermierul a ramas uimit si l-a intrebat:

– Cum ai reusit sa-l gasesti? Eu si ceilalti copii il cautam de foarte mult timp.

Baiatul i-a raspuns:- Nu am facut nimic special. M-am asezat si am inceput sa ascult. In liniste, am auzit clinchetul acelor de ceas, iar apoi am mers in directia indicata de sunet”.

Linistea sta oricand la dispozitia ta. Bucura-te de cateva clipe de liniste pe care sa ti le acorzi zilnic. O minte linistita poate gandi, evalua si lua decizii mai usor decat una agitata. Uneori nu ai nevoie sa escaladezi cei mai inalti munti, ci doar sa ai curajul de a sta cu tine in liniste…

Related Posts

Leave a Comment