Sindromul FTT

by Carmen Motora
0 comment

” Psihologii au început să discute despre ceea ce astăzi este, probabil, cea mai mare problemă legată de sănătatea mentală. Ea se numește sindromul FTT . E o problemă ce ia amploare tot mai mult. Când ai acest sindrom, poți trăi bine mersi, dar ți-ai pierdut orice fărâmă de speranță și de semnificație.

FTT nu este o boală mentală ; ci constituie absența vitalității mentale, spirituale și emoționale. Pe listele străvechi ale păcatelor aducătoare de moarte, ea se numea ” acedia ” , care înseamnă ” epuizarea sufletului și incapacitatea de a te bucura de viață ” . Acesta este motivul pentru care Domnul Isus, uitându-se la mulțimea de oameni cu căsnicii distruse, locuri de muncă neadecvate și cu un sentiment de moarte lăuntrică, a spus : ” Eu am venit ca oile Mele să aibă viață, și s-o aibă din belșug ! “

În Talmud se spune că fiecare fir de iarbă are un înger care stă aplecat asupra lui și îi șoptește : ” să crești, să crești ! “.
Cineva însă S-a jertfit pentru mine și tine și a șoptit : ” Eu am venit ca oile Mele să aibă viață, și s-o aibă din belșug ! ” .

Related Posts

Leave a Comment