Puterea este a lui Dumnezeu

by Carmen Motora
0 comment

” Odată a vorbit Dumnezeu, de două ori am auzit că : ‘Puterea este a lui Dumnezeu’.” (Ps.62:11)

O veste te poate surprinde, mira așa mult că trebuie să o mai auzi o dată. Un lucru mare auzit, trebuie să îți fie repetat să fii sigur că ai auzit și înțeles bine. Când te cuprinde mirarea la auzul unui lucru și rămâi pe loc de bucuria mărimii veștii, urechea vrea să audă din nou bucuria. Asta ne spune David. Că el a auzit de două ori. Clar, răspicat, sigur și de netăgăduit. Anume că : Puterea este a lui Dumnezeu! Nu a lui. Nici a armelor. Nici a praștiei lui. Nici a dușmanului. Nici a întunericului. Nu! Doar a lui Dumnezeu!

Dumnezeu a vorbit lui David o singură dată. David a auzit de două ori. Puterea Cuvântului lui Dumnezeu îi stâmpăra și îndoiala și teama. Ii alina ființa în mijlocul dușmanilor ce îl înconjurau din toate părțile. Îl asigura că auzise bine: Dumnezeul lui este Cel care are TOATĂ puterea! Asta avea nevoie David să audă. Asta îl făcea să simtă Stânca sub picioarele lui de oier simplu, să guste mirosul acela de Cer înalt din singurul lui Turn de scăpare. David avea nevoie să i se repete că Dumnezeul lui are în Mâna tot: Cerul și Pământul. De asta urechea lui aude de două ori că Dumnezeu este Împărat peste Înaltul văzduh dar și peste ținutul Soarelui răsare. De aceea, fiind sigur că a auzit și înțeles bine, David ne spune ca în orice vreme să ne încredem în Domnul! Întotdeauna. Timpul e în Mana Lui tare! Păstorașul David ne îndeamnă să ne vărsăm inimile înaintea Lui. Dumnezeu cu toată puterea ne e adăpost. Și cine se mai teme așa? (v.8)

Dumnezeu, Tatăl nostru, este unicul ce are puterea toată. Puterea, tăria este definiția Lui. Sus și jos. În ceruri printre îngeri dar și jos printre dușmanii noștri. Da, auzim de două ori: ne asigură Tata să fim liniștiți. Să știm că am înțeles bine. Să ne bucure și uluiască asta așa mult, încât să nu ne temem a crede: Puterea este și va rămâne a lui Dumnezeu!

Știind asta avem doar un lucru de făcut : să ne vărsăm inima sătulă de teamă, prea plină de griji, apăsată de dușmani prea des și prea mult, înaintea Lui! Restul e doar putere! Puterea mare a lui Dumnezeu în Univers.

Related Posts

Leave a Comment