Lasă-L pe Dumnezeu să curețe viața ta.

by Carmen Motora
0 comment

Ieri curățam grădina de buruieni. De mult timp tot am vrut să scriu o povestire despre buruieni. Poate veți zâmbi amuzați dar cei care lucrează pământul vor înțelege mai bine tâlcul.

Povestea buruienii

Buruiana pare că crește mai repede decât planta semănată. Se adaptează mai ușor. E mai versatilă. Ea nu a fost destinată pământului ci a apărut în urma păcatului, a blestemului. Așa cum întunericul caută cu tot dinadinsul să înăbușe lumina și ea, buruiana vrea să înece culturi, roade, bogăție. Deși are o anume frumusețe nu are niciodată rod bun ce satură sau stâmpără foamea. Nu e binecuvântare. E doar o minciună frumoasă!

Buruiana se hrănește din seva destinată plantei așa că dacă nu e îndepărtată la timp, planta suferă. Va rămâne pipernicită, nematurizată, fără rod.

Destinul ei e sapa! Caracterul ei urât de a suge și fura hrana plantei, are ca destin smulgerea, gunoiul. Nimeni nu o vrea la loc de cinste ci de ocară.

E urâtă omului ( și mie!) pentru că dă de furcă, de muncă, e inestetică și fără bucurie. E o minciună răsărită!

Poate cel mai mare lucru pentru mine e faptul că buruiana nu e treaba plantei! Nicio plantă semănată nu își smulge singură buruienile din jur! Nu! Ea doar stă liniștită în locul în care a fost semănată. Primește soare, apă, aer curat și așteaptă curățirea și atenția grădinarului. El o eliberează de buruieni. Ar fi curată nebunie să creadă că ea poate face asta.

Din grabă sau neatenție, eu am mai atins câte un fir firav de ceapă, usturoi dar Dumnezeu nu face asta niciodată! El, Grădinarul atent și priceput lucrează atent, cu grijă și multă migală să smulgă” buruienile” din viața mea. Nu atinge nimic din ce e bun.

Știți când iese în evidență frumusețea plantei? Știți când ea respiră ușurată? Când toate buruienile din jur au fost smulse. Ea respiră eliberată aer curat fără iz de buruiană! Ploaia o răcorește și îmbată de miresme dulci. Roada cântă înăuntrul ei dulce și cu visuri de viitor.

Am învățat că ” buruienile” sunt specialitatea Grădinarului! Nu sunt treaba mea. El priceput, grijuliu, răbdător, iubitor și tenace curăță tot ce e ” buruiană” în viața mea.

Lasă-L pe Dumnezeu să fie Cel ce curăță în viața ta! El e specialist în ” buruieni”! Vei respira ușor aer curat cu iz de Cer!

* notă : Buruienile sunt felurite. La fel ca și în viață :obiceiuri, fapte, păcate dar și oameni.

Related Posts

Leave a Comment