Privește-ți BINECUVÂNTĂRILE!

by Carmen Motora
0 comment

Deut. 11:10-12

Dumnezeu vrea ca poporul Lui să recunoască binecuvântarea reală. Binecuvântarea Egiptului versus binecuvântarea Canaanului. Două binecuvântări diferite ca și timp, loc și mod de a împlini nevoi.

Timp: Egiptul era binecuvântare atât timp cât era udat, irigat. Țara Făgăduinței era binecuvântată de la începutul până la sfârșitul anului, deci întotdeauna.

Loc: Egiptul era irigat cu un sistem sofisticat de canale ce scoteau apa Nilului și udau dar doar acea fâșie de pământ din apropierea Nilului. Canaanului era udat de ploaia binefăcătoare de Sus, ce uda toată țara aducând belșug peste tot.

Mod: Sistemul de canale din Egipt era costisitor, greoi, inestetic și implica muncă multă. Țara Făgăduinței primea ploaie timpurie, în pragul toamnei, peste sămânța semănată, să aibă o pornire sănătoasă înainte de sosirea rece a iernii. Dar ea primea și ploaia târzie, primăvara, ce făcea sămânța să rodească deplin. Ploile acestea aveau o singură condiție: ascultarea de Dumnezeu. Irigațiile Egiptului reușeau doar să producă niște grădini de zarzavat. (10) Ploile lui Dumnezeu în Canaan rodeau belșug peste măsură: grâu, must, untdelemn, toate necesare. (14)

Dumnezeu vrea ca ai Lui să recunoască binecuvântările! Cele reale și bune, de cele spoite și efemere! (v. 2-7)

Privește-ți binecuvântările! Cele omenești sunt trecătoare, scurte ca și timp, loc și manifestare. Ale lui Dumnezeu sunt venite de Sus, căzute de-a gata, din plin, bogate fără măsură și tot timpul anului și a vieții. Binecuvântările Lui stau de să crape de plin. Ele năucesc ființa, îmbată sufletul și liniștesc mintea. Ele sunt reale, atât de reale că le poți vedea oricând, oriunde, oricum. Sunt ca și Dumnezeu!

Ascultă de Dumnezeu și vei fi binecuvântat tot timpul” anului”, vei fi binecuvântat în toate nu numai în ” unele fâșii” iar binecuvântarea va fi din belșug, “grâu, must, untdelemn”, tot ce trebuie pentru ființa ta!

Nu te mulțumi cu “o grădină de zarzavaturi”, muncită greu cu “sistemele tale de irigație” doar sporadic roditoare și cu eforturi supraomenești. Dumnezeu are pentru tine o țară grozavă, roditoare, adăpată cu ploile Lui, totdeauna, cu roade de-a gata, din belșug! Doar să fii de-al Lui!

Related Posts

Leave a Comment