Privește norii din viața ta!

by Carmen Motora
0 comment

Aseară târziu în noapte, îmi adunam gândurile. Pe fereastră strălucea minunat luna chiar în dreptul ferestrei mele. Am simțit că Dumnezeu vrea să îmi spună ceva. Minunata lună avea o splendoare deosebită într-o noapte caldă de octombrie, mirosind a frunze uscate și roade cocoțate în pomi încă.
Mă fermecase lucirea ei. Și tot privind-o am fost surprinsă să văd norii involburați cum o acoperă deodată. Apoi iar a răsărit caldă și senină. Luna era tot acolo. Doar norii grăbiți, plumburii, jucăuși o acopereau din când în când.

Norii. Oh norii aceștia sunt plini de taine. Norii înaltului ca și norii vieții au multe de spus.

Norii sunt ticluiți din miliarde de picături de apă sau cristale de aer ce plutesc. Norii sunt anume creați de Dumnezeu. Au rostul lor. Nu sunt din întâmplare. Ca și norii din viața mea. Sunt amestec de picături de plâns și aer curat de Cer, amestecate bine împreună. Norii mei sunt îngăduiți de Tata, cântăriți de El. Nu-s o întâmplare!

Norii albi, pufoși, sunt așa datorită reflexiei luminii soarelui. Altfel nu ar fi așa. Soarele meu, Tatăl meu, face norii mei albi și pufoși. Plăcuți la vedere. Ușor de trecut.

Deși sunt ușori și pufoși, norii au o masă mare de apă, semnificativ de grea. Norii mei arată pufoși și minunați dar greutatea lor e purtată Tatăl meu. Ei vestesc adesea furtuni de nedescris dar Dumnezeu le poartă ascunzișurile.

Unii nori sunt plumburii, negri, fioroși. Aceștia au numărul particulelor de apă mult mai mare decât numărul cristalelor de aer. Așa se face că aceștia cad pe pământ sub formă de ploaie. Norii mei negri se desfac adesea în cămăruța mea sub ploaia lacrimilor adâncite de negura norilor. Așa inima se răcorește și mă înmiresmează întocmai ca o ploaie ce răcorește Pământul și-l îmbată cu miresme de flori.

Norii reglează temperatura Pământului. De n-ar fi ei ne-am topi sau îngheța ușor. Viața mea cu norii ei mă păzește să nu mă topesc sub povară dar nici să nu îngheț uitând menirea mea. Norii mei aduc echilibru și protecție zi de zi.

Norii reflectă o mare parte din radiațiile solare, așa că viața e bine păzită. Norii îngăduiți de Tatăl meu, reflectă ura, discordia, invidia, gândurile negre ce m-ar distruge pe dată.

Norii sunt în continuă mișcare. Iar norii mei la fel. Soarele și luna sunt în aceleași locuri. Ferme. Bine hotărâte. Neschimbate. Norii mei albi sau negri trec. Cu ajutor de Sus. Dumnezeul meu e Unic. Neschimbat. Pentru mine.

Un nor anume a fost odată pe lume. Unul făcut stâlp de nor. El povățuia un popor întreg. Îl călăuzea prin pustie. Despica mări. Aducea liniște și bucurie. Se făcea pe de o parte lumină pentru ai Lui și întuneric pentru dușmani. Norul acesta făcut stâlp de nor ziua și stâlp de foc noaptea, unea Pământul cu Cerul. Îl cobora pe Dumnezeu pentru ai Lui. Norul acesta tainic mi-e la îndemână. În pustia mea. În mijlocul dușmanilor. În nevoi și lipsuri. În căutări. În cele mai înverșunate mări de trecut.

Privește norii din viața ta. S-ar putea să fii uimit. Mulțumește lui Dumnezeu pentru Norul Lui făcut stâlp pentru tine. Zi și noapte.

Eu mă minunez necontenit de ce mare Dumnezeu am! Mai mare ca orice! Mai mare ca mine!

Related Posts

Leave a Comment