”Nebunia” lui Caleb

by Carmen Motora
0 comment

Caleb, reprezentantul seminției lui Iuda… Seminție despre care citim : ” … fiii lui Iuda, N-AU PUTUT izgoni pe Iebusiți..” Iosua 15: 63. Caleb însă, se ridică deasupra lor. Caleb recunoaște că la 85 de ani, e tot atât de puternic și vigilent ca și la 40. El știe că poate lupta cu uriașii ! Are curajul nebun de a-i cere lui Iosua, cetățile cele mai grele, întărite de pe munți, unde locuiau uriașii Canaanului. Știe că poate birui ! Și o face. ( Iosua 14: 11,12). Numărat printre cele doisprezece iscoade, el vede ceea ce zece dintre ei nu văd.El vede uriașii. Dar… Îl vede și pe Dumnezeu. El spune : ” Dumnezeu este cu noi ! Nu vă temeți de ei ! ” ( Numeri 14:9)

Care e secretul lui ? De unde atâta curaj ? Care e sursa puterii lui ? Ce ascundea acest Caleb în curajul lui nebun ? Secretul lui Caleb stă în privirea lui. El Îl vede pe Dumnezeu mai mare ca orice și mai puternic ca oricine. El devine ” nebun” să lupte cu uriașii, dar cu Dumnezeu.

Ce alegem noi ? Să fim un Caleb plin de curaj și putere sau o seminție ce nu poate lupta cu dușmanul ?
Caleb sau lași ? Oameni mânați ” de un alt duh” sau oameni mânați de duhul lumii ?
Aleg ” nebunia” lui Caleb ! Uriașii mei trebuie să știe că puterea și curajul meu, e Dumnezeu, stăpân peste toți uriașii !

Carmen Motora

Related Posts

Leave a Comment