Lecțiile Iordanului

by Carmen Motora
0 comment

M-a mișcat mult Iordanul azi… Iordanul – cel mai mare râu din Țara Sfântă, are aprox. 320 km, și o lățime medie de 27-45 m și o adâncime de 1.5- 3.5 m. Iordanul acesta trebuia trecut de popor cu piciorul. Uneori era învolburat. Totuși, Dumnezeu le-a dat un semn : ” Prin aceasta veți cunoaște că Dumnezeu ESTE în mijlocul vostru și că VA IZGONI dinaintea voastră… de îndată ce preoții vor pune talpa piciorului în apele Iordanului, apele Iordanului se vor despica în două, și anume apele care se pogoară din sus, se vor opri grămadă…” ( Iosua 3 : 10,13)

Dacă la Marea Roșie, vântul ce a suflat toată noaptea din răsărit, a uscat marea, croind un drum prin ea, aici lucrurile stau diferit. Apa își oprea cursul DOAR în momentul în care preoții cu chivotul, atingeau apa cu piciorul.

Uneori, ni se cere să facem primul pas pentru ca minunile să înceapă… Uneori trebuie să simțim ” răceala apei “, pentru că numai atunci ” apele” se vor retrage. Dar nu singuri ! ” Chivotul ” e cu noi ! Dumnezeu simte și El, odată cu noi ” răceala apei ” și VA OPRI cursul repede și învolburat al ei !

Carmen Motora

Related Posts

Leave a Comment