Minunat Păstor avem!

by Carmen Motora
0 comment

“Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun își dă viața pentru oi.” – Isus

Isus face o afirmație uluitoare. Minunată, plină de mireasmă de Cer, surprinzătoare și deplină în bucurie.

Isus ESTE. Este Păstor. Dar nu unul de rând. Singurul care pune preț pe oițele Lui așa mare, că valorează cât viața Lui. Ba chiar mai mult!

Oile blănoase, simple, date la spate de mulți, umile, fără minte adesea, behăind în zile și nopți, neștiutoare, rămân doar… niște oi și nimic mai mult.

Oițele însă în Lumina lui Isus, capătă o frumusețe deosebită, o străfulgerare de Împărăție, un interes de îngeri și Împărat, o continuă căutare dar mai ales o viață de Fiu de Dumnezeu!

Isus, minunatul Isus, oh cât de frumos ne spune, că ESTE Păstorul cel bun. Unicul care își dă viața pentru oi. Deși nu merită, deși nu se așteaptă asta. Deși nu s-ar cuveni.

Însă ceea ce mă face să tresalt de bucurie este faptul că Isus spune că își dă viața pentru oi. Nu doar Și-a dat-o! Nuuuu! El ar fi în stare s-o dea întotdeauna! Zi de zi, de I S-ar cere! Fără părere de rău! Fără socoată! Fără regret! Doar cu iubire! Așa multă iubire că umple Cerul tot! Dar și Pământul!

Isus știe că Hoțul vine. Zi de zi. Noapte de noapte. Caută să fure, să înjunghie, să prăpădească. De aceea este Păstorul cel bun, care își dă viața pentru oițele Lui. În fiecare zi le e alături. În fiecare zi le e refugiu. Le e adăpost sigur. Le e VIAȚĂ!

Și eu sunt una din oițele Lui. Încăpățânată, neștiutoare, uitată de lume, abandonată adesea, prea umilă de băgat în seamă. Adesea “behăitul” mă dă de gol, cu viața mea simplă și la îndemâna dușmanilor.

Mereu nu am orientare și nici știința să mă îndrept spre “pășuni” verzi.

Isus însă azi mă strigă! Pe nume!

Îmi amintește că îmi este Cel mai bun Păstor!

Și azi e gata sa își dea viața pentru mine. Ca și în fiecare zi.

Pașii mei, în urma Păstorului calcă drept, spre izvoare bune și pășuni mirosind a siguranță și sprijin. A tihnă fără griji. Hoțul e treaba Lui.

Minunat Păstor avem!

Prea bun să îl refuzi!

Prea uluitor să îl neglijezi!

Prea plin de chiote de îngeri să nu îl auzi!

Ioan 10:11

Related Posts

Leave a Comment