Matei 6:25-34

by Carmen Motora
0 comment

Da, suntem creștini, deci credem în Dumnezeu și în faptul că El e mereu în control, dar suntem și oameni, iar partea noastră umană, de multe ori, tinde să se îngrijoreze. Ar trebui să fim recunoscători că Dumnezeu nu este surprins de îngrijorarea noastră și vrea să ne ajute să o depășim. Isus a abordat această problemă atunci când i-a învățat pe ucenicii Săi adevăruri atât de importante din Predica de pe Munte.

În această predică, Isus a împărtășit instrucțiuni detaliate cu privire la modul în care creștinii ar trebui să-și trăiască viața de zi cu zi și modul în care credința ar trebui să ne schimbe comportamentul – inclusiv modul în care ne facem griji.

În Matei 6:25-34, Isus le-a spus în mod specific ucenicilor Săi să nu-și facă griji în ceea ce privește hrana sau hainele, deoarece Dumnezeu știe de nevoile lor și se îngrijește de ei la fel cum se îngrijește și de păsările cerului. Această promisiune de asigurare și protecție se aplică tuturor domeniilor din viața noastră.

Isus știa că oamenii din acea vreme se luptau cu îngrijorarea, la fel ca noi astăzi. Dar…nu e așa că uneori e atât de greu să ai încredere în Dumnezeu, cu toate problemele care îți străpung inima? Nu putem risipi oportunitățile de astăzi îngrijorându-ne cu privire la posibilitățile de mâine. Dumnezeu vrea ca noi să lăsăm problemele noastre în mâinile Sale, mai degrabă decât să le lăsăm să devină un obstacol în calea credinței noastre.

Uneori este nevoie de o vorbă blândă, spusă de cei apropiați nouă, să-ne reamintească această promisiune. Avem nevoie să nu ne mai uităm la nevoi, la probleme, la îngrijorări, ci la Isus, pentru că uitându-ne la El suntem siguri că nu vom fi distrași pe drumul spre Cer.

Deși avem cu toții în viața noastră lucruri care ne fac să ne îngrijorăm, putem avea pacea în suflet dacă alegem în mod conștient să ne punem grijile în fiecare zi la picioarele Lui Dumnezeu și ne lăsăm cu totul în mâinile Sale.

Ruben Motora

Related Posts

Leave a Comment