Măiestria face diferența între o capodoperă și o lucrare cerută – Exod 36:25

by Carmen Motora
0 comment

“Perdeaua din lăuntrul au făcut-o de fir albastru, purpuriu și cărămiziu și de in subțire răsucit; au lucrat-o cu măiestrie.” Exod 36:35

Culorile perdelei dinăuntru locului unde preotul se întâlnea cu Dumnezeu, erau splendide. Îmbinarea lor era o minunăție. Inul subțire era cel mai căutat și scump material din acea vreme. Firul răsucit era un fir deosebit prin aspect și calitate. Din ce să fie făcută perdeaua, modelul și culorile sale, erau cerințele lui Dumnezeu. Lucrătura acestei perdele a fost făcută cu măiestrie! Ieșise o capodoperă. O lucrătură demnă de întâlnirea dintre om și Dumnezeu.

Îmbinarea culorilor, cu inul subțire răsucit în fir delicat, a fost încununată de mâini și dedicare care cu măiestrie au reușit să transforme culoarea și inul, într-o operă de artă! Un unicat! Ceva ce te lăsa fără respirație. Măiestria încununase cerința lui Dumnezeu făcând din cerință o bucată de Cer. Cu îngeri!

Măiestria face diferența între o capodoperă și o lucrare cerută.

Putem lucra oricum sau cu măiestrie. Putem îmbina “culori și materiale” pentru o ” perdea” de rând sau o capodoperă.

Dumnezeu ne cere să lucrăm. Ne dă instrucțiuni. În noi însă stă acea putere de a face din lucrul nostru o operă de artă cunoscută peste mări și țări sau un ritual obositor cerut și împlinit.

În Cer vei fi știut după măiestria inimii. După firul de in “răsucit” în culori splendide, și în necazuri și în bucurii, cu aceeași măiestrie desfășurată în tine de marele Împărat!

“Țesătura” ta va uimi îngerii sau va fi doar o ” materie” făcută fără tragere de inimă?

Related Posts

Leave a Comment