Lucrurile ascunse, tainele sunt ale Lui.

by Carmen Motora
0 comment

Deut. 29 : 29
Un verset ce pune semne de întrebare. Este la sfârșitul unui capitol legat de binecuvântare și blestem. Înnoite. Un verset ce ar părea că nu-și are locul aici. Și totuși…
Lucruri ascunse și lucruri descoperite.
Dex-ul explică lucrurile ascunse ca fiind acele lucruri așezate într-un loc, în care să nu poată fi văzute sau găsite. Acele lucruri pitite. Nedezvăluite.
Ei, tocmai aceste lucruri pitite, ascunse, sunt ale lui Dumnezeu. Da. Tainele. Sunt specialitatea Lui !
Lucrurile ascunse…. astea m-au ” măcinat ” azi pe mine.
Ascunse …. de cine ? Față de cine ascunse ? De ce trebuiesc ascunse? Și în vâltoarea năucitoare a atâtor întrebări, un singur răspuns plutea liniștit : Tata mă iubește mult ! Atât de mult încât nu ar face nimic să mă rănească. Nimic. Dimpotrivă !

Uneori, ca și părinți, când copiii noștri sunt mici și năzbâtioși pe piciorușele lor neastâmpărate, avem o mare grijă.
Să ascundem de ei unele lucruri. Da ! Cine nu a ascuns de bebeluși cuțitul, foarfecele, prizele, chibriturile și câte altele ? Ba chiar ne-am asigurat că-s bine pitite. Ascunse de ei, pentru un timp. De ce ? Bebelușilor nu li-s bune. Dimpotrivă, îi pot răni, otrăvi sau ucide. Și noi, ca niște înțelepți, le ascundem. Pentru un timp. Când cresc, nu mai sunt ascunse de ei. Nu îi mai rănesc. Ba chiar îi ajută. Însă ce ar gândi un bebeluș ? Că tata și mama sunt răi… ascund lucruri de ei… minte de bebeluș.
Doar tata știe de ce.

Uneori tainele pot răni. Pot ucide. Pot strica mai mult decât să ajute. De aceea Tata le acoperă. Față de mine. Și față de tine. Să știi. Pentru un timp. Pentru o vreme. Și cu mintea noastră de bebeluș poate vom plânge și vom striga. Că vrem să știm. Că vrem să vedem. Dar Tata, tace. Tace și ascunde lucruri. Ce ne-ar răni. Și așteaptă să creștem. O vreme. Așteaptă să ne facem mari. În credință. Și pricepere. În răbdare. Și în încrederea în El!
Atunci știe că e timpul. Să le descopere. Pentru mine. Și pentru tine.
Lucrurile ascunse, tainele sunt ale Lui. Ale lui Tata !

Azi I-am mulțumit că e un Tată bun. Ce ascunde lucruri. Și le descoperă la timp. Un timp bun pentru mine. Să fiu binecuvântată ! Și nu sub blestem.
Tainele se cer acoperite ! Sunt ale Lui !
Nu le căuta înțelesul ! El va veni, când Tata decide că suntem destul de mari, să le descopere!

Carmen Motora

Related Posts

Leave a Comment