Isaia 28:21 / meditație biblică

by Carmen Motora
0 comment

Uneori Dumnezeu lucrează ciudat. Atât de ciudat că e de nemaiauzit. Fără reguli. Fără tipare. Fără precedente. Fără limite. Doar ciudat tare. Și de neînchipuit.

Dar când anume o face ? David și Iosua ne răspund.
David :
” – Tocmai fusesem uns împărat. Dușmanii mei, filistenii au auzit asta și nu le-a căzut bine vestea. M-au atacat. Pe mine și poporul meu.
Primul atac l-am câștigat în urma instrucțiunilor clare de la Domnul. Pentru al doilea atac însă, instrucțiunile au fost tare ciudate. Trebuia să aștept în spatele unor duzi. Și să ascult. Un foșnet ce era de fapt armata de îngeri trimisă de sus în ajutorul meu. Nu puteam înainta fără ei. Dumnezeu a știut asta. A știut că eram prea obosit de luptă. Și aveam nevoie de aliații Cerului. Forfota lor, mi-a amintit că Domnul poate mișca Cerul să îmi vină în ajutor ! ”
Iosua :
” – Ca și David aveam de luptat și Domnul era cu mine. Îmi promisese. Mă încurajase să nu mă tem.
Situația însă era de temut. Se făcuse o alianță de cinci împărați puternici împotriva mea și a oștirii mele. Eram om . Dumnezeu însă e Împărat ! Așa că a răspuns de nemaiauzit !
În timpul luptei, când dușmanii fugeau, El a trimis o ploaie de pietre mari ! Cei care au murit au fost mai mulți ca cei uciși de noi ! Dumnezeu ne ajuta ciudat ! Minunat ! Grozav ! Însă dușmani tot mai erau. Ziua era scurtă. Așa că am cerut Dumnezeului meu un lucru de nemaiauzit : să oprească soarele pe cer. Să oprească ziua în loc. Știu veți spune că a fost o nebunie. Însă Domnul m-a ascultat ! Soarele, luna, stelele au rămas încremenite la semnalul Lui. Și-au reluat cursul doar când El le-a permis. Victoria era jos pe pământ dar și sus în cer ! O victorie nemaiauzită ! ”

Dumnezeu ne răspunde adesea ciudat și de nemaiauzit. Când ? Când luptele consecutive ne slăbesc apărarea ca și la David ! Când împotriva noastră se țes intrigi, se fac alianțe demonice, ca și la Iosua !
Lupte consecutive, alianțe demonice… îți sună cunoscut ? Mie da ! Tata răspunde ciudat ! De nepătruns ! E gata să oprească soarele, luna și stelele ca să Își facă lucrul Lui !
Și lucrul Lui, sunt eu cu ființa mea întreagă ! Și tu !

Carmen Motora

Related Posts

Leave a Comment