Inima hohotește de bucurie!

by Carmen Motora
0 comment

Ce-ai da la schimb pentru bucurie ? Sau, cât ai fi dispus să plătești pentru ea ?

Bucuria lipsește atât de mult zilelor noastre, încât trăim ” cocoșați ” în suflet, fără orizonturi. Ea ar aduce liniștire creierului nostru împovărat de griji, minții noastre apăsate de poveri, somnului nostru furat de gânduri negre. Bucuria asta negăsită ofilește ființa, îi fură frumusețea, îi schimonosește chipul liniștit. Ea fură imunitatea sufletului ce devine țintă dușmanilor.

Bucuria ar cânta pe rafturile magazinelor de ar fi de vânzare. Și s-ar epuiza din stoc repede. Cine nu s-ar delecta cu puțină bucurie chiar și dacă s-ar lipsi de altele ? ( Deși acum și ea ar fi condiționată de un certificat…)

Bucurie e când ți se înmulțește rodul grâului și al vinului . (Ps. 4: 7) Și atunci când prosperi în afaceri sau iubire. Dar ca și bucuria vinului, îmbătătoare, trece repede și rămâi cu gustul amar a ceva ce lipsește. David păstorașul știa asta. Și mai știa că Dumnezeu este pentru el bucuria aceea desprinsă din Rai , deasupra oricărei bucurii. El a făcut din Dumnezeu bucuria și veselia lui !( Ps. 9 :2 )

Bucuria este semănată pentru cei cu inima curată ! Ps. 97: 11 Dumnezeu seamănă de Sus bucurie desprinsă de Cer ! Inima curată o primește. Se minunează ! O îmbrățișează și o ascunde bine de tot în adâncul ei. Așa răsare rod îmbelșugat în ea ! Rod bun ! Rod mult ! Inima hohotește de bucurie !

Ce ai da la schimb pentru bucurie ? Trebuie doar inima ta ! Așa cum este ! Dumnezeu o preschimbă așa cum dintr-o omidă urâtă și păroasă, răsare un fluture splendid și colorat. Și, apoi Dumnezeu seamănă peste ea Bucurie ! Bucurie primești, bucurie rodești! Bucurie primești, bucurie dai !

Eu tocmai am tras un chiot în noapte ! Să izbucnim în chiote mari de bucurie !

Related Posts

Leave a Comment