Dumnezeu ne face vulturi în înalt.

by Carmen Motora
0 comment

Sălile de forță sunt tot mai dese. Mai numeroase. Sălile de fitness au devenit tot mai căutate. Oare de ce?

Stresul, agitația, graba, alimentația de proastă calitate, lipsa de odihnă și somn, veștile rele, panica, teama, tind să distrugă ființa. Ca și contra-carențe apar aceste” oaze” de tonifiere a trupului. Sofisticate, vin cu promisiunea că măresc rezistența trupului la orice.

Dar pentru suflet ce se face? Cât de dese și căutate sunt cămăruțele unde se tonifică sufletul? Unde se leapădă lacrimi amare pline de ” toxinele” sinelui? Unde genunchii întâlnesc țărâna iar inima se varsă de reziduuri omenești, primind la schimb o putere nu mai mare ca în sălile de forță, ci una nou-nouță, tocmai de Sus, proaspătă și înmiresmată.

Dumnezeu ne iese în cale cu oferta Lui unică, adevărată, minunată : El dă tărie! Cei ce se încred în Domnul, își înnoiesc puterea! Nu doar o măresc. O capătă nouă și mare din nou! Ei zboară ca vulturii! Aleargă și nu obosesc! Wooow! Umblă și nu ostenesc! Incredibil!

Pe mine m-a fermecat oferta Tatei! Să ai putere mare e ceva! Dar să ai o putere deplină, nouă? Cine nu vrea puterea tinereții? Dumnezeu tocmai asta face: ne întinerește pe dinăuntru! Ne dă acea forță grozavă de a merge mereu înainte, de a făuri și făptui vise! Dumnezeu ne face vulturi în înalt!

Trei lucruri m-au frapat legate de vulturi.

  • Vulturii zboară mai sus decât orice pasăre! Mai sus chiar și decât avioanele. Dumnezeu ne vulturește și ne poartă cu zborul suuus de tot, unde putem lesne auzi forfota Cerului și mai puțin zbaterile pământului. Asta e ce ne trebuie!
  • Vulturii presimt dinainte orice furtună dar nu fug din calea ei. Dimpotrivă își deschid larg aripile și folosesc vântul mare al furtunii să se înalțe și mai sus. Nu se tem. Dumnezeu ne călește cu fiecare furtună și în loc să fim zdrobiți, urcăm tot mai sus. Niciun vânt nu ne frânge aripile. Dimpotrivă pe ele, purtăm mireasmă de Împărăție!
  • Vulturii sunt renumiți prin putere și viteză. Nicio altă pasăre nu atinge înaltul lor. Niciuna nu atacă ca și ei. Dumnezeu nu numai că ne întinerește dar ne dă și un simț anume de dumnezeire, o putere nepamânteană de a detecta dușmani și atacatori. Duhul Lui în noi dezvoltă o forță necunoscută pentru muritorii de rând.

Cine nu vrea să alerge și să nu obosească? Cine nu își dorește să umble și să nu ostenească? Cine nu vrea o putere nou-nouță, mereu nouă, zilnic? Ia uite aceasta e oferta zilei! Super oferă! Cerească! Cheița de la cămăruța ta e plata!

Dumnezeu, Tatăl meu, tocmai mă cheamă pe nume! Iar eu simțind că puterea mea e cam mică și azi, am plecat să o înnoiesc, răsucind iute cheița!

Isaia 40:28-31

Related Posts

Leave a Comment