Deuteronom 9:1-3

by Carmen Motora
0 comment

Să lupți cu cineva mai slab ca și tine, e o certitudine că vei câștiga.
Să lupți cu unul la fel ca și tine, garantează un câștig de 50%.
Dar să lupți cu cineva mai mare și mai puternic decât tine ?
Cu un gigant urât și fioros ? Un Anachim vestit, de temut, ucigător ce-ți rânjește în față ?
Șanse…? Nule ! Zero ! Niciuna !

Fiii lui Anac, uriașii, spulberau orice șansă de biruință copiilor lui Israel! Aceștia se vedeau ” ca niște lăcuste ” față de odioșii uriași. Acești supra-oameni, aceste anomalii genetice și morale, erau mari în dimensiuni și la fel de mari în răutate.
Degenerații aceștia stăteau dovadă că îngerii căzuți, demonii, se amestecaseră în treburile umane. Cu un scop anume. Să-l împiedice pe Avraam și ai săi, a ocupa Canaanul. Dumnezeu le poruncește să îi distrugă. Cu desăvârșire. Să-i nimicească. Ușor de spus…Copiii lui Israel însă tremurau întocmai ca niște lăcuste ! Soluția ? Dumnezeu ! Ei știu asta ! Și Dumnezeu o știe ! Și uriașii o știu !

Dumnezeu intervine : va merge înaintea lor. Ca un foc ! Și ce poate face focul ? Arde, distruge, ucide, transformă tot în cenușă! El se leagă cu jurământ, că va face asta înaintea lor ! Apoi le va fi ușor să-i izgonească. Cum e de ușor să calci pe cenușă și s-o împrăștii peste tot, s-o spulberi cu talpa piciorului !

Să lupt cu uriașii ? Să lupți și tu cu ei ?
Mai mari, mai puternici decât noi. Mai vestiți în răutate, ucidere, durere și moarte. Șanse ? Niciuna ! Eu știu. Și tu o știi. Și uriașii ne suflă în ceafă, că o știu și ei !
Tata însă o știe și El !
” – Eu voi merge înaintea ta ! Ca un foc mistuitor ! Îi voi nimici în cenușă ! Și nu îți va fi greu să calci peste ei ! Să îi izgonești, întocmai ca cenușa spulberată în vânt ! “

Uriașii ? Cei mari și puternici ? Cei de temut și aducători de moarte ?
Sunt doar cenușă spulberată de piciorul meu, când calc spre tărâmuri promise !
În urma Lui !

Carmen Motora

Related Posts

Leave a Comment