Dă-i lui Dumnezeu furtuna ta!

by Carmen Motora
0 comment

Marcu 4:35-41

Cum poate dormi Isus?

Tocmai se făcuse întuneric, un întuneric amenințător. Din senin se iscă o furtună cumplită. Lacul Galileii e vestit pentru aceste furtuni dintr-o dată. Ucenicii ar fi trebuit să știe.

Trăsnete cumplite, fulgere ce luminează cerul până în zare, un vânt ce stârnește valuri mari ce acoperă corabia cu apă, țipete disperate, răcnete ale unor pescari pricepuți depășiți de situație, toate, toate răsună în noapte. O noapte de pescari rămași fără soare. O noapte neagră, urâtă, plină de spaima că marea îi poate înghiți.

Alături de corabia ucenicilor erau și alte corăbii, deci țipetele erau asurzitoare. Țipetele de om amestecate cu hărjoneala răutăcioasă a furtunii, răsunau ca un vuiet al pierzării.

Isus doarme. Liniștit. Netulburat. În mijlocul vacarmului. A haosului. Somnul acesta liniștit este pentru ucenici o ofensă. ” – Nu-ți pasă că pierim?”

Lui Isus nu îi pasă de ei? Sau Isus știe altceva ce ei nu știu? Isus are o liniște de Cer nu de furtună. Furtuna e un fleac pentru El. Vânturile nebune ca și înspumata apă ce îi lovește obrajii e doar un zumzet mic sub puterea Lui mare. Doarme încă fiindcă ei încă mai au soluții. De pescari. Furtuna cere alt fel de soluții. Furtuna cere cuvinte de credință. Vântul vuiește sub teama lor și tace deodată la Cuvântul Lui. Isus așteaptă dormind liniștit. Ce anume? Un strigăt de pescari pricepuți, ajunși la capăt. Rămași fără soluții. Isus așteaptă să fie singurul ajutor. Nu cel din urmă.

Privește-ți furtunile iscate din senin! Valurile, vântul puternic, strigătele tale de disperare, noaptea neagră de tot, Isus ce doarme liniștit, te îndeamnă să spui și tu:” Doamne chiar nu îți pasă că pier?”

Lui Isus îi pasă. Dar vrea să îl știi ca singura ta soluție pentru furtuna nebună din viața ta. Nu ca cea din urmă, după priceperea ta. Strigă-L pe Isus. Somnul Lui liniștit e semn că furtuna ta e un fleac pentru El.

Nicio furtună nu Îi poate rezista. Nicio furtună nu Îl depășește. Niciun întuneric nu e pentru Isus. De aceea poate dormi liniștit uneori. Trezește-L și cheamă-L! Dă-i Lui furtuna ta!

Related Posts

Leave a Comment