Cum vezi lucrurile? Cum vezi viitorul?

by Carmen Motora
0 comment

Numeri 13,14 . Iscoadele în număr de 12 aduc vești. Țara cea bună însă e văzută diferit. Același lucru, văzut altfel.

Iată ce văd 10 iscoade din 12: Țara e o țară care își mănâncă locuitorii. Toți locuitorii sunt uriași fioroși. Față de ei, iscoadele se văd ca niște lăcuste. Iar lăcustele sunt strivite! Țara este înnegrită de cuvintele lor. De panica lor. De teama lor transformată în spaimă. Ei spun sigur că nu vor putea birui țara, fiindcă poporul e mai tare decât ei. Iscoadele acestea spulberă orice urmă de credință. Taie orice aripă doritoare de înalt și Dumnezeu.

Iosua și Caleb însă, spun altceva. Ei văd aceeași țară dar cu totul alta: Țara este foarte bună, minunată! O țară grozavă dăruită de un Dumnezeu splendid! Ba chiar e plină de lapte și miere! Peste tot curge laptele curat și mierea parfumată! Ei știu că țara e locuită de uriași dar spun că Dumnezeu este cu ei și vor birui uriașii! Ei aleg mai întâi să vadă laptele și mierea și abia apoi uriașii. Uriașii devin doar un fleac.

Iosua și Caleb îndeamnă poporul să nu se teamă. Dumnezeu este în control iar uriașii sunt treaba Lui, nu a lor. Cei doi dau aripi de credință poporului. Dau apă proaspătă sufletului răvășit de vești. Aduc înmiresmare de Dumnezeu peste tot ce e omenesc.

Rezultatul? Dumnezeu decide: cei ce au înnegrit țara, ce au înăbușit credința nu o vor vedea! Iar Iosua și Caleb vor intra în țară și urmașii lor o vor stăpâni!

Cum vezi lucrurile? Cum vezi viitorul? Dacă înnegrești Țara și pe Împăratul, dacă lași spaima să te învingă, dacă te vezi ca o lăcustă față de tot ce se întâmplă și vezi doar uriași fioroși care te pot manca, atunci nu vei vedea Țara! Nu vei gusta lapte și miere!

Dacă însă, știi că Dumnezeu îți dă viitorul, îți dă biruință, ți-i dă pe uriași în mână, vei vedea Țara! Vei gusta cel mai delicios lapte curat și cea mai parfumată miere pentru suflet!

Lasă-L pe Dumnezeu să te însuflețească! Să poată spune și despre tine și să se laude în Cer: “- Robul meu a fost însuflețit de un alt Duh și a urmat în TOTUL calea Mea!”

Lasă-L pe Dumnezeu să îți fie Tată! Așa vei gusta Țara iar urmașii tăi vor putea trai liniștiți!

Related Posts

Leave a Comment