Cum să nu cânt?

by Carmen Motora
0 comment

2 Cronici 20:12-22

În multele bătălii ale poporului, Dumnezeu intervenea în felurite chipuri, cu arme surprinzătoare puse la îndemâna lor. Însă arma din acest caz e poate cea mai ieșită din comun armă : cântul! Lauda!

Poporul avea în față un dușman feroce. Ochii tuturor celor din Iuda erau ațintiți spre Dumnezeu. Stăteau în picioare în fața Lui. Bărbați, femei, prunci cereau îndurare. Răspunsul lui Dumnezeu este asemănător celui din fața Mării Roșii :”- Nu vă temeți și nu vă spăimântați dinaintea acestei mari mulțimi, căci nu voi veți lupta, ci Dumnezeu. Nu veți avea de luptat în lupta aceasta: așezați-vă, stați acolo și veți vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul. Mâine ieșiți-le înainte și Domnul va fi cu voi. “( v15, 17)

Ca răspuns a fost încrederea puternică a lor în ce spune și promite Dumnezeu. Niște cântăreți îmbrăcați în haine sfinte, au mers înaintea oștirii. Oștirea înainta. Era nevoie de înaintarea asta în fața dușmanului. Înaintând, cântăreții cântau tare și lăudau pe Împăratul.

În CLIPA când au început cântările Dumnezeu a făcut anume ceva. A pus o pândă împotriva dușmanului. Trimisă din Cer aceasta avea țintă să observe pe ascuns dușmanul și să atace surprinzător. Cântarea a fost startul Cerului să intervină. Înaintarea și cântul au deschis zăgazurile Împărăției! Rezultatul: dușmanii s-au nimicit singuri, unii pe alții. E nevoie să crezi în înaintare!

E nevoie să cânți înaintând în fața dușmanului. Nu te teme s-o faci. Dumnezeu Împăratul Cerului și al Pământului, așteaptă un semn de la tine. Cântul tău în timp ce pășești prin credință chiar în fața dușmanului, va face ca Dumnezeu, chiar în acea clipă să arunce Cerul Lui jos pentru tine. Lupta nu e a ta. Doar cântul! Îngerii stau cu urechile ciulite la cântul tău! Doar înaintarea! Doar încrederea în Dumnezeu. Cântecul tău răsună în Împărăție însemnând încolonarea îngerilor și lupta lor cu dușmanii tăi! Restul e treabă de îngeri porunciți de Domnul!

Mâine să ieșim înaintea dușmanului! Și azi! Cu credința că în clipa când înaintăm cântând, Dumnezeu face din Pământ, Cer. Din lupta noastră treaba Lui!

Cum să nu cânt? Cum să nu înaintez? Tocmai de arme de astea am nevoie!

Related Posts

Leave a Comment