Cum construiești?

by Carmen Motora
0 comment

Matei 7 : 21-29 – Doi oameni și-au construit casele…

Primul, după convingerea inimii și minții lui, a ales ca loc, muntele. I s-a părut că stânca e tot ce contează. A investit mult în fundație, cheltuind enorm în săparea stâncii. Puținii bani rămași, i-au permis să construiască o casă simplă, rustică, minunată. Locuința sa.

Al doilea, proaspăt absolvent al unor facultăți de top, a zâmbit văzând cum cel dintâi a construit căsuța.
Ca un bun manager, el a ales mai întâi să facă un studiu de piață. A observat cu surprindere că, plajele întinse cu nisipuri calde, sunt mai căutate decât muntele. Ele, nisipurile încinse de soare, mirosind a odihnă și vacanțe, erau atracția lumii.
Și el ca un bun întreprinzător a ales plaja ca loc de casă. A căutat cele mai bune materiale. De ultimă generație. Cele mai scumpe și mai rezistente la razele soarelui și umezeala mării. Era plin de curaj. Un curaj animat de moda lumii. Stânca nu mai era în trend ! Curajul lui nebun, însă da ! Și așa și-a construit casa. O casă grandioasă ! Minunată ! Izbitor de privit și admirat.

Furtuna însă, prima furtună, a scris istoria caselor. Și a oamenilor. Prima casă a rezistat. Cea de-a doua s-a prăbușit, doar pentru că cel mai cunoscător constructor de case, omisese un amănunt : nisipul este mișcător ! Sub șuvoaiele furtunii, nisipul mișcător a măcinat tot !

Și azi ” Stânca ” nu mai este în trend ! Dumnezeu a devenit o legendă pentru mulți. Părerile oamenilor, părerile personale, acele ” nisipuri mișcătoare ” au devenit cele mai căutate. Cele mai în vogă.

Eu aleg să construiesc pe Stânca mea ! Tatăl meu ! Se pare că voi cheltui mai mult în fundație, dar inima și mintea mea, știu bine că așa o casă rămâne pentru totdeauna ! Unii vor zâmbi. Vor face studiu de piață. Se vor vedea pe ei înșiși, mai buni constructori , micșorând puterea fundației.

Totuși, ” furtuna “, prima furtună va scrie istoria. Da, istoria mea. Și a ta.
Și orice furtună e trimisă de Tata !

Carmen Motora

Related Posts

Leave a Comment