Cereți și vi se va da. Căutați și veți găsi. Bateți și vi se va deschide

by Carmen Motora
0 comment

Ne vrea Isus niște cerșetori? Niște aventurieri căutând întruna? Niște îndrăzneți bătând la uși mereu? Nicidecum!

Isus ne învață să depindem de El. Când ceri ceva, știi că ceri Cuiva care are și îti poate da! Când cauți ceva afirmi că e ceea după ce tânjești! Când bați la o ușă închisă, știi că dincolo de ea, e ceva ce ar umple ființa ta de bucurie!

Sunt lucruri care se căpătă, doar când sunt cerute. Sunt lucruri care se găsesc doar când frenetic le cauți cu ardoare. Sunt uși încuiate, care se deschid doar când bați și inima îți tresaltă de nerăbdare copilărească.

Isus nu ne vrea marionete. Nici robi fără dorințe. Nici oameni slabi fără tresăltare! Nuuuu! El știe că am fost creați pentru niște lucruri rare, de preț, minunate ce trebuiesc cerute, căutate, bătute pe la uși de Împărăție. Ele nu-s de rând. Nu-s banale și fără noimă. Nu sunt date de-a gata, tocmai fiindcă sunt de mare preț!

Când ceri știi că nu mai poți fără! Când cauți știi că nu poți trăi oricum. Când bați la uși încuiate recunoști că numai Cineva care are cheile, îți poate deschide. Nimeni nu dă o piatră când fiul lui îi cere pâine. Nimeni nu își lovește fiul răspunzând-i cu un șarpe în loc de pește. Asta spune Isus. Că ne știe nevoile. Că le poate împlini. Și o face ca Tată.

Poate ai obosit să ceri. Să cauți. Să bați la uși încuiate care răsună a închis. Poate te vezi singur printre cereri fără răspuns încă. Sătul de căutare. Plin de îngrijorare că uși nu se deschid. Nu renunța!

Isus răspunde! Isus Se lasă găsit! Isus descuie uși! La vremea Lui, măsurată cu Cerul. La timpul Lui ticluit bine la minime de secundă!

Timpul Lui are mireasmă de Împărăție și zor de îngeri. Timpul Lui acaparează teama ta, nerăbdarea ta, renunțarea ta prea ușor, îndoiala și nesiguranța!

Când ceri, în Cer se face zvon și freamăt, se pun toate în mișcare! Când cauți, în Cer se face bucurie că vrei să vezi altfel și se pregătesc răspunsuri! Când bați la uși închise, în Cer se face tăcere si se aude cum Tata caută cheia potrivită!

“Cereți și vi se va da. Căutați și veți găsi. Bateți și vi se va deschide.” – Isus

Matei 7:7

Related Posts

Leave a Comment