Ce fel de solie ești?

by Carmen Motora
0 comment

2 Samuel 18: 19-33

Când se dădeau bătăliile și împăratul nu mergea la luptă, i se aduceau vești din când în când. De pe câmpul de bătaie. O solie venea și aducea veștile. Împăratul putea așa, să știe situația la luptă. Un soldat de gardă, o santinelă, stătea sus pe acoperișul zidului, la intrarea în cetate. El scruta zarea. Vedea de departe solia și putea spune împăratului. Pentru ca victoria să fie mai repede aflată, erau alese unele solii, aducătoare de vești bune. Astfel, când santinela vedea solia bună, îi putea spune împăratului că sunt vești bune.

De data aceasta, Ahimaaț, solie aducătoare de vești bune, își dorește să dea fuga la David. Însă este oprit. Vestea bună era umbrită de una rea. Fiul lui David fusese ucis. Ahimaaț știe. Vrea totuși să fugă înaintea împăratului. Este însă oprit. Și în locul său, este trimisă o altă solie.

Ahimaaț are o inimă bună. Bună de tot. Și ea nu îi dă pace. Asta m-a mișcat mult azi. Inima lui bună.
El nu poate sta liniștit, știind că inima împăratului va fi țăndări. Nu poate sta, când inima lui David stă să se prăbușească la auzul veștilor. Știe că trebuie să facă ceva. Să “îndulcească” inima împăratului. S-o alina cumva.
Așa că, cere permisiunea din nou. Și o primește. Aleargă iute cu inima bună. Și ea, inima lui bună, îl face să alerge tare de tot. Întrece prima solie. Acum știe că David va fi mângâiat puțin. Santinela îl vede. David află. Și spune liniștit : ” Este un om de bine. Și aduce vești bune ! “

Da, Ahimaaț era un om de bine ! Ba mai mult ! Strigă din depărtare cât îl ține gura ” – Este bine de tot !”
El vrea ca împăratul să afle de bine. Cât mai repede. Vrea să aline cât mai bine cu putință. O inimă ce va fi greu lovită.
Ahimaaț om de bine, a știut să vadă o inimă de împărat gata să fie distrusă. Și a făcut totul, să o aline. Să o pregătească. Și da! A adus vești bune! Dar și mai mult, a făcut mult bine.

Aceeași veste. Două solii diferite. Una cu o inimă bună. Aducătoare de vești bune. Una care ar face orice să aline o inimă distrusă curând. Una care stă să aline o inimă frântă de alte solii…

Eu ce fel de solie sunt ? Dar tu ?
Azi am văzut inima lui David frântă dar atinsă de o inimă bună. Și mi-am dorit și eu , să se spună de mine : ” Este un om de bine. Și aduce vești bune ! “

Carmen Motora

Related Posts

Leave a Comment