Ce Dumnezeu ai?

by Carmen Motora
0 comment

Ce Dumnezeu ai?

O cunoștință la care apelezi din când în când? Unul la care mergi când ai rămas fără soluții? Un Dumnezeu care poate închide ochii la păcat? Un popas doar în lungul drum întortocheat al vieții? Un Dumnezeu care trebuie să răspundă doar când vrei tu și cum dorești tu? Unul care tolerează ca și tine păcatele copiilor tăi sub pretextul că ne iubește mult oricum am fi?

Întrebările astea mi-au sfârtecat inima zilele acestea văzând creștini căldicei, de duminică. Micuți în încredere și totuși mari în sinele lor. Oameni mari și totuși mici în alegeri, în lăcomii, în pretenții și visuri. M-a durut să văd așa mult păcatul amestecat cu Lumina. Și nu numai! Întunericul să fie numit Lumină! Păcatele copiilor noștri trâmbițează mai tare ca glasul Lui. Suntem gata să renunțăm la Legea Lui dreaptă de dragul și de hatârul copiilor noștri. Păcatele lor învelite frumos și ascunse de firea noastră de ” mamă” devin ușoare, mai ușoare de dus pe sub eul nostru nerăstignit , lăsat să zburde fără cruce!

Ce Dumnezeu ai? Ce Dumnezeu am? Mic, ușor de redus la tăcere, adus de spate datorită poverilor noastre drept legi pentru noi? Un Dumnezeu doar de întrebat când e soare și bine? Unde e Lumina curată? Mai există?

Eu nu pot trăi așa cu un Dumnezeu! Prea mic să mă atingă! Prea slab făcut ghem de nimicnicia mea! Prea departe aruncat de păcatele mele ca și virtuți! Prea orb să îmi vadă copiii când cad! Prea bun să treacă cu vederea păcate cu noianul, fără jertfă, fără cruce, fără umilință, fără iertare, doar pitite sub sinele meu de mamă.

Dumnezeul meu e Același! Mare! Mai mare ca orice cădere! Deasupra oricărui păcat! Deasupra oricărui copil al nostru! Dumnezeu este la fel de Împărat! Vede, știe, cunoaște TOT! Nu pot ascunde nimic! Nu mă pot ascunde! Dumnezeu e la fel de drept! Condamnă totdeauna păcatul care e moarte, chiar de e păcatul copilului meu. Păcatul are o singură solutie: crucea, jertfa Lui. Nu ascunzișuri, nu deliberări, nu grațieri de mamă și tată!

Ce Dumnezeu ai?
Eu știu ca Dumnezeul meu este Împărat peste lume, Univers dar și peste mine și casa mea!

Related Posts

Leave a Comment