Armele dușmane!

by Carmen Motora
0 comment

2 Cronici 32 : 18,19

Slujitorii lui Sanherib atacă poporul lui Dumnezeu. Ei se folosesc de trei arme. Toate puternice. Otrăvitoare. Aducătoare de moarte. Pline de venin.

Prima : intimidarea. Se spune că ” au strigat cu glas tare “. Intimidarea aduce frica. Induce teama. Aduce nesiguranța și îndoiala. Alungă liniștea. De câte ori, diavolul nu ne strigă și nouă ? Știind că nu are dreptate, poate doar să strige…Vocea lui, încearcă să acopere în noi, acel susur blând și liniștit ce ne e viața…Intimidarea lui are ca scop, renunțarea…

A doua armă folosită de către dușmani, a fost faptul că au vorbit poporului în limba lor. Teama. Făcând asta, amenințarea era mai mare. Impactul mai profund. Frica atingea apogeul. De cele mai multe ori, diavolul ne vorbește ” pe limba noastră “, a firii noastre vechi. Gata mereu să ne trădeze. Firea noastră e aliatul lui ușor de câștigat. Ușor de convins. Ușor de biruit.

A treia și cea mai puternică armă folosită, a fost faptul că amenințarea lor, Îl prezenta pe Marele Dumnezeu ca un dumnezeu asemenea popoarelor de rând. Minciuna. Un dumnezeu făcut de mâini omenești, stând cuminte undeva pus. Dușmanii L-au zugrăvit pe Dumnezeu ca un dumnezeu mic și slab. Fără putere. Fără valoare. Fără viață. Mort și pus de mâini undeva… Diavolul știe că cea mai puternică armă a sa, e să ni-L arate pe Dumnezeu ca Unul care nu poate face nimic. Ca Unul insensibil, obișnuit, banal, mic și slab. Un dumnezeu căruia nu-i pasă de noi…

Ezechia a știut și văzut armele dușmane. Le-a recunoscut de departe… Și a făcut ceea ce a stârnit și îngerii și demonii. S-a rugat. A strigat și el. Dar către Dumnezeu. Către Cer. ATUNCI Dumnezeu, a trimis un înger care a nimicit tabăra dușmană.

Îngerii stau pregătiți să intervină. Așteaptă doar un semn. Când genunchii ni se pleacă și strigăm către Dumnezeu, El dă semnalul. Și atunci orice armă făurită împotriva noastră va fi fără putere.

Ce Dumnezeu avem ? Un Dumnezeu mare, puternic, ce ne iubește mereu și e în stare de orice pentru noi, sau un dumnezeu făcut de mâini omenești, așa cum ne strigă dușmanul ?

Carmen Motora

Related Posts

Leave a Comment