Ai un loc al închinării?

by Carmen Motora
0 comment

” Iuda, vânzătorul, știa și el locul acela, pentrucă Isus de multe ori Se adunase acolo cu ucenicii Lui.” – Ioan 18:2

Ar fi putut Domnul Isus să Își schimbe locul de rugăciune, să nu poată fi găsit de Iuda? Categoric da! Și totuși nu a făcut-o! A mers ca de obicei să se întâlnească cu Tatăl Lui. Să vorbească cu Împăratul.

Iuda știa grădina bine unde Isus se ruga. A putut ușor trăda. Fariseii L-au putut ” sălta” ușor. Iar sărutarea lui Iuda mirosind a trădare suna a moarte în toată gradina,unde rugăciunile lui Isus fierbinți cădeau, ca o ploaie de primăvară peste țărâna sătulă de păcat.

Isus nu Și-a schimbat locul închinării. A rămas Același drept, Adevărat, gata de jertfă, făcut dar trădării. Ar fi putut să facă ceva și totuși a ales să rămână la fel. Iar închinarea Lui a stăruit în același loc, încărcat de lacrimi, cuvinte, durere, șoapte nefirești, vuiet de ură, zăngănit de arginți. Isus a rămas Același știut în Împărăția de Sus dar și în cea de jos. Însoțit de îngeri și pândit de demoni. Stăruința Lui a biruit totul! Iar gradina închinării ne rămâne semn și călăuză cu Tata.

Ai un loc al închinării? Ai o cămăruță unde poți plânge? Unde poți fi tu și Dumnezeu? Să știi îngerii te știu. Te cunosc! Demonii te vânează. Iar cât ești în cămăruța ta, e tare probabil ca un Iuda să te trădeze. El îți știe locul. Știe ce putere mare ai când ieși din cămăruță. Pentru câțiva arginți e gata să te vândă. Demonii scrâșnesc și se unesc cu Iuda. Vânzătorul. Nu abandona lupta. Nu părăsi locul tău de închinare! Nu lăsa odăița să rămână goală. Nu-l lăsa pe Dumnezeu să te aștepte! Vei birui! Îngerii îți sunt alături! Tata cu cerul Lui tot luptă cu tine. Nu ești singur! Vei birui, căci Isus a biruit întâi!

Ești cunoscut în ambele împărații. Demonii te pândesc lacomi și răi. Îngerii te păzesc. Dumnezeu este Tatăl tău. Încuie bine odăița ta zilnic. De acolo pleci cu puterea Împăratului. Iar întunericul devine Lumină. Păstrează-ți altarul închinării! Păstrează-ți Tatăl! Ești protejatul Lui.

Iuda te poate vinde. Nu știe că de fapt Îl vinde pe Împăratul Cerului și al Pământului! Rămâi același credincios Lui. Și încuie bine odăița unde te întâlnești mereu cu El! 

Related Posts

Leave a Comment