Voia Împăratului este purul Alb din cer!

by Carmen Motora
0 comment

De câte ori nu ne-am rugat ruga Tatăl nostru? De câte ori nu am rostit cu buzele noastre cuvinte fără să le întrețesem cu mintea și cu inima. Am hotărât de nenumărate ori: ” vie Împărăția Ta; facă-se voia Ta precum în Cer așa și pe pământ.”

Cum e voia Lui ascultată în Cer? Care înger scrâșnește din dinți sau bombăne când face voia Împăratului? Care ființă cerească cere socoteală, cere amănunte, cere explicații înainte de a asculta? Ascultarea lor este cea mai divină plăcere. Voia Împăratului e bucuria împlinirii pentru îngeri. Îngerii știu că Dumnezeu e atât de înțelept, atât de bun, atât de atent și plin de frumusețe că nicio voie a Lui nu-i nelalocul ei. Voia Lui nu are loc de a crâcni, de a bolborosi în barbă, de a comenta răutăcios. Cerul e locul ascultării de El! În toate și în tot. Iar asta se face cu o bucurie îngerească! Cu o reverență plină de recunoștință.

Noi cerem sa vie Împărăția Lui în noi, cu noi. Cerem prea ușor să se facă voia Lui în noi și pentru noi, exact ca în Cer. Dar uităm să vedem ascultarea și supunerea cu bucurie a Cerului față de Împărat. Noi adesea căutăm explicații, motive, promisiuni copilărești și poate abia apoi am urma voia Sa. Ce împărăție poate fi asta? Cine de fapt e împărat în Împărăția noastră?

Doamne dă-ne Împărăția Ta, dar și supunerea din Cer. Vie Împărăția Ta peste împărăția noastră peticită cu eul nostru prea des. Vie peste noi Cerul Tău tot și să umple ființa noastră încăpățânată. Iar voia Ta atunci se va face precum în Cer, așa și pe pământ. Pe pământul, țărâna din mine. Peste lutul meu orgolios și plin de silnicie.

Privește Cerul. Atinge buza Cerului și privește splendoarea ascultării îngerilor ce trebăluiesc bucuroși fiecare cu ascultarea lui. Privește-le bucuria. Auzi-le cântul când o fac. Voia Împăratului e purul Alb din Cer. Atunci nu-ți va fi greu să șoptești : “Vie Împărăția Ta. Facă-se voia Ta precum în Cer așa și pe pământ. ”

Matei 6:10

Related Posts

Leave a Comment