Tu Îl poți lăuda pe Dumnezeu în orice vreme?

by Carmen Motora
0 comment

Psalmul 34

David făcând pe-a nebunul. Făcând năzdrăvănii ! Zgârieturi pe uși. Lăsând să îi curgă balele! Așa nu te-am mai văzut David! David cel viteaz! Ales! Nobil! Acum ținea în mână sabia lui Goliat ce îi amintea de marea biruință. De renumele purtat. De faima căpătată. De praștia lui vestită. Și totuși e nevoit să facă năzdrăvănii. De la o extremă la alta. De pe deal în vale.

Era voia lui Dumnezeu? Era răspunsul Lui în situația dată? Era potrivit aici și acum, în fața lui Achiș, Împăratul Gatului dănțuiala asta nebună? Nu îi era rușine lui David? Nu era umilința prea mare? Nu avea Dumnezeu pentru el alt răspuns? Decât făcând năzdrăvănii de copil? Poate Dumnezeu să dea așa o soluție pentru așa un viteaz?

Multe întrebări… David ne răspunde. Că Dumnezeu răspunde oriunde, oricând, oricum dar răspunde!” Eu am căutat pe Domnul și mi-a răspuns…” ( v4) David e sigur că dacă are privirile spre Împăratul Cerului, nu poate simți rușine, oricare ar fi răspunsul! Balele pot cădea, nebunia poate fi în toi, dar fața adevărată nu i se poate umple de rușine. Dumnezeu are soluții neașteptate, unice, de nebunie uneori. Dar, răspunde! Când strigă un nenorocit, Domnul AUDE și-l scapă din TOATE necazurile lui.” David cu viața lui tumultuoasa știe sigur ceva anume : nenorocirea vine de multe ori. Nu de puține! Nu rar. Sau din când în când! Ci de multe ori!

Dar, cântecul de harpă al inimii lui nu se oprește aici! Ci continuă cu cea mai frumoasă cântare : dar Domnul îl scapă TOTDEAUNA din ea! ( v 19). Asta da nebunie! Pentru demoni! Pentru întuneric și moarte! Pentru dușmani! Nebunia lui David e un fleac pe lângă așa nebunie! Nenorocirea vine de muuuulte ori. Dar Dumnezeu ne scapă totdeauna din ea!

Ca și David știu că viața are suișuri și coborâșuri. Are Goliați sau spume la gură făcute cu năzdrăvănii. Are biruințe dar și ciudățenii! Dumnezeu îmi e cântarea cea mai sublimă a inimii! Încununarea oricărei încercări! Capătul încercării! Așa că pot spune și eu ca și David: Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme! Lauda Lui a fi totdeauna în gura mea! “

Tu ÎL poți lăuda în orice vreme?

Carmen Motora,autor

Related Posts

Leave a Comment