Țipătul intimidării

by Carmen Motora
0 comment

Fapt. Ap. 16: 16-34

Mergea să se roage. O ghicitoare i-a ieșit în cale. Strigând ! ” Oamenii aceștia sunt robii Dumnezeului Celui Prea Înalt și ei vă vestesc calea mântuirii ! “

Așa striga femeia ghicitoare. Și ce poate fi rău ? M-am întrebat. Spunea niște adevăruri. Însă, pe Pavel l-a iritat asta ! L-a necăjit mult. L-a întărâtat până acolo că i-a spus : ” În Numele lui Isus Hristos îți poruncesc să ieși din ea ! “. Și așa a fost.
Un duh necurat. Al diavolului. Femeia avusese un duh de ghicire.

Diavolul nu poate ȘTI viitorul. Nicicum. Poate doar să-l ghicească… ( a ghici în dex înseamnă să afli sau să descoperi ceva intuitiv sau prin deducție. Nicidecum prin cunoaștere. ) Diavolul ” presimțea ” că ceva va avea loc prin Pavel și Sila atunci. Devenise agitat. Nu știa ce. Dar îi era teamă că lumea lui se va micșora . De aceea a ales o roabă a lui să strige. Era bine camuflat în spatele femeii. Și în adevăr urma o lucrare a Tatălui. Urma un cutremur de pământ ce avea să deschidă porți de închisoare. Să deschidă minți. Închisori de tâlhari dar și închisori de suflete. Nu știa că un temnicer și ai lui îi vor întoarce spatele. Într-o singură noapte !

Privind prin ochii lui Pavel și ai lui Tata am înțeles iritarea lui.
Ce faci când auzi pe cineva țipând ? Mai întâi, te oprești din toate. Din tot ce faci. Și privești spre cel ce strigă. Nu atât contează ce strigă cât să privești persoana ce strigă. Să o analizezi. Să o cântărești. Și mai apoi să auzi ce strigă. Asta vroia diavolul de la Pavel. Și de la Sila. Să se oprească. Să-l privească. Să-i abată …. țipând ! Pentru a intimida. Și necăji. Pentru a ațâța și irita ! Arma lui. Pentru a atrage atenția asupra lui. ( Marcu 1 : 23. Luca 4 : 33. Luca 4 : 41. Marcu 3 : 11. Luca 8 : 28. Matei 8 : 29. Marcu 5 : 7. Marcu 9 : 26. )

Când duhurile rele țipă sunt ușor de recunoscut acum pentru mine. Și pentru tine. Vor să intimideze. Să ațâțe. Să irite. Să te oprească din ce faci pentru Dumnezeu. Ei nu știu ce urmează să faci. Demonii nu pot ști. Pot doar ghici. Dar de teama că împărăția le va fi zdruncinată, atacă strigându-ți vorbe… uneori adevărate. Bine camuflate. Să te necăjești. Să te tulburi. Și mai ales să te oprești din ce faci.

Însă, vestea bună : ai aceeași putere ca și Pavel.
Pășește în Numele lui Isus și poruncește !
E tot ce trebuie să faci ! Și duhul rău va fugi. De la tine ! Și de la mine !

” Ghicitorii ” nu au nicio șansă în fața Celui Atotputernic și Atotștiutor ! În fața lui Tata !

Carmen Motora

Related Posts

Leave a Comment