O inimă MULȚUMITĂ!

by Carmen Motora
0 comment

” Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima mulțumită are un ospăț necurmat.” (Prov. 15:15)

Doi oameni diferiți, total opuși ca și trăire, ca și impact.
Unul este nenorocit. E într-o situație vrednică de plâns, îndurând un mare necaz, suferință. Omul acesta inspiră milă, împrăștie tristețe. Dar ce e mai trist e că lucrul acesta are loc în fiecare zi a lui. Nicio zi nu e albă. Toate zilele lui sunt în negură. Trecutul îl apasă. Viitorul îi dă tremur inimii, frică de neprevăzut. Iar acestea împreună dau prezentului său lipsa bucuriei, lipsa soarelui peste inima sa. Toate zilele lui sunt nefericite. Nenorocirea lui i se citește pe chip, i se simte pe inimă. Toate zilele lui cenușii sună a gol, a teamă, a noapte și întuneric.

Celălalt este la polul opus: are necurmat parte de ospăț. Ospățul e acea masă maaaare, îmbietoare, cu bunătăți multe, felurite, ce te așteaptă să stai, să te bucuri și să te desfătezi. Fiecare zi începe și se termină cu un ospăț pe cinste. La masă stă cu Împăratul! Povestește cu El, vorbește pe îndelete și nu se mai satură să – Și asculte Stăpânul. Bucuria răsună printre clinchete de mâncăruri grase și miezoase. Fiecare zi e doar ospăț! Nicio zi nu e altfel.

Ce face diferența? O inimă mulțumită! O inimă ce se socotește binecuvântată, te va transforma într-unul ce stă la ospăț cu Tata! Mulțumirea vine din ceea ce vezi că ai. Din ceea ce vezi că îți dă Împăratul azi. Și mâine. Și întotdeauna. Inima se bucură de ce primește. Nu pretinde mai mult. Știe că îi e deajuns. Se socotește plină de ceea ce vine din Mâna Lui. Și numără binecuvântările :una, două, trei… Binecuvântări schimbate în ospețe :unu, doi, trei…

Poți fi un nenorocit în toate zilele, un întristat apăsat de mărimea grijilor sau unul ce stă la ospăț necurmat. Chiar și când preturile cresc. Chiar și când facturile vin mari. Chiar și când bolile te încearcă sau bătrânețea îți dă binețe.
Alege o inimă mulțumită. Alege un ospăț necurmat. Alege să fii fericit chiar de totul în jur te îndeamnă să fii un nenorocit.

Eu aleg să îmi număr binecuvântările! Printre râsete vesele la ospăț cu Tatăl meu! Îngerii ni se alătură. Iar bucuria acoperă tot: și zi și noapte.

Related Posts

Leave a Comment