Nu regreta Egiptul și robia. Canaanul e țelul tău!

by Carmen Motora
0 comment

Când transformă Dumnezeu zilele în ani de așteptare?

Poporul se teme de veștile aduse de iscoade. Se răzvrătește! Îl neagă pe Dumnezeu care le-a fost stâlp de nor și de foc. Le e frică de uriași!

Ba mai mult: înnegresc Țara. Țara minunată, e făcută de ei, calvar. Frumusețea binecuvântării de la Tatăl lor e făcută urâciune. Aleg blestemul Egiptului în locul dulcelui plai din Canaan. Frica necredinței ia ușor locul încrederii. Dumnezeu e dat la spate. Călcat în picioare.

Și ca și cum nu era de ajuns, pun mâna pe pietre să ucidă pe aducătorii de vești bune. Aducătorii de vestea lui Dumnezeu. Să îi aducă la tăcere. Poporul vrea Egiptul.

Necredință. Frică. Înnegrire. Uriași. Pietre. Egipt. Robie. Toate, toate au fost trepte jos, tot mai jos.

Dumnezeu decide : cele 40 de zile, se transformă în 40 de ani. Fiecare zi va deveni un an. Deși fuseseră la buza țării unde curgea lapte și miere, nu o vor primi,decat după 40 de ani. Țara fusese lângă ei. Dar ei au dat cu piciorul la tot ce era splendoare. Mai bun era Egiptul.

Privește binecuvântările ce îți stau înainte. Admiră-le. Primește-le. Gustă bunătățile lui Dumnezeu. Nu înnegri Țara! Nu nesocoti ceea ce ai înainte! Altfel zilele de așteptare se vor schimba în ani.

Nu regreta Egiptul și robia. Canaanul e țelul tău. Uriașii nu au șansă. Lupți cu Dumnezeu.

Ești la buza binecuvântărilor! Unde curge “lapte și miere”. Crede în Dumnezeu. Continuă să crezi. Altfel ți se va lua” țara “. Zilele vor deveni ani de așteptare.

Viața ta, viitorul tău, bucuria viitoare, promisiunile cu” lapte și miere” sunt tot mai aproape! De tine depinde când le primești!

Nu lăsa zilele să devină ani!

Numeri 14

Related Posts

Leave a Comment