Luptând, cu înțelepciune

by Carmen Motora
0 comment

1 Împărați 1

David cel viteaz era acum… bătrân. Slab. Înfrigurat. Ușor la prima vedere de învins. De convins. De manipulat.
Așa că, este atacat. Tocmai de slujitorii lui. Cu soluție omenească : să i se aducă o femeie. Pură. Să-l iubească. Să îi facă bătrânețea senină. Mai ușoară. Ei nu uitaseră greșelile lui. Păcatul lui. Călcarea lui strâmbă. Ba chiar o credeau virtute !

Dumnezeu însă, uitase ! Îl iertase cu desăvârșire ! Și David știa asta ! Învățase lecția. Dureroasă și grea. Plătită cu lacrimi și moarte. Cu durere. Era mai bătrân însă Îl știa și iubea mai mult pe Împăratul ! Îl iubea mai presus de slăbiciunea lui. Și de bătrânețe. Sau boală. Și de moarte ! Dumnezeu era Împăratul lui ! Acum era înțelept. Atât de înțelept, că ar fi făcut lucrurile altfel. De timpul ar fi curs înapoi… Însă, privea înainte. Știa că e iertat. Uitat de fărădelege. Și iubit mult !

Trădarea îi bate la ușă. La palat. Când e slab și bătrân. Și bolnav. Și ușor de învins. Asta cred oamenii ! Nu însă și David ! Și nici Dumnezeu ! Și luptă din nou. Acum însă, fără sabie ! Fără scut ! Fără luptă corp la corp. Doar cu înțelepciunea lui ! Cu Dumnezeul ce-l știe prea bine. Solomon este pus împărat. David câștigă. Alegerea lui Dumnezeu e lege pentru el. Și-l sfătuiește pe fiul său, ca și Dumnezeu pe el însuși. Acum știe că poate adormi. Pentru lume. Știe că se poate întâlni cu Dumnezeul lui ! Față în față ! Stând drept. Fără să-i fie teamă. Sau rușine. Cu fruntea sus !
Știe că a sosit timpul să înceteze orice luptă și să se minuneze de Împăratul lui !

Timpul îmi amintește că trec. Ca și tine. Și slăbiciunea. Sau bătrânețea. Și boala.
Și chiar oamenii cu trădările lor. Urâte și strâmbe. Firești și neiertătoare.
Totuși, ca și tine, mai pot lupta ! Fără scut chiar. Fără sabie. Doar cu înțelepciune ! Mai tare ca orice.
Să dau timpul înapoi, acum aș ști mai bine să lupt ! Mai frumos. Cu mai puține pierderi. Însă privesc înainte ! Te văd pe Tine mai aproape cu fiecare pas. Gata să ne vedem față în față !
De aceea, îmi ridic fruntea ! Și ca și David, aleg încă să mai lupt ! Nu după legi omenești strâmbe. Ci lupt cu Tine ce mă înțelepțești la fiecare pas. Chiar și când par ușor de învins ! Dar nu sunt !
Tu încă mai lupți ?

Carmen Motora

Related Posts

Leave a Comment