La ce-s buni ” Goliații ” din viață ?

by Carmen Motora
0 comment

1 Samuel 17: 12-58 – La ce-s buni ” Goliații ” din viață ? Pentru David însemna luarea unei poziții. Ieșirea din nepăsare. Însemna o durere ascuțită că Dumnezeu e blestemat, durere ce nu-i dădea pace. Deși era cel mai mic dintre frați, îi înfruntă ! Își apără Dumnezeul ! Goliat îl scoate din anonimat.

” Goliații ” noștri : trădarea, frica, nesiguranța, teama de viitor și eșec, de boală sau singurătate însemnează o durere. Ne scot din nepăsare. Ne pun în alertă. Ne sunt o durere ascuțită ce ne dă târcoale. Ne scot din anonimat. Da, în Împărăția Luminii dar și a Întunericului, suntem știuți. Îngerii sunt cu ochii pe noi. Ca și demonii. Dar și Dumnezeu !

Goliat face din David un alin pentru alții. Un balsam pe răni dureroase. El le dă curaj : ” Nimeni să nu-și piardă nădejdea ! … Robul tău va merge să se bată cu el ” Goliații ne sunt șanse de tămăduire. Pentru alții dar și pentru noi. Rănile se închid mai repede când sunt atinse de cuvinte de David !

Curajul lui David e la apogeu ! Nu e un curaj nativ, moștenit de la tatăl lui, Isai . E unul căpătat la oițele lui, în lupte și atacuri cumplite de leu și de urs. David are o credință maximă ancorată în trăiri trecute. Vede viitorul prin ochiul trecutului. Îl vede pe Goliat răpus ca și pe cei ce îi atacau turma. Goliații ne stârnesc și împing curajul la maxim. Credința e pusă în cel mai cumplit foc. Cuptorul încins de șapte ori mai tare, e șansa să vedem viitorul, prin credința trecutului.

Goliat îl provoacă pe David să-și aleagă bine de tot armele. Da, armele lui știute. Toiagul și praștia. Alege pietre netede. David știe că Goliat are ” ac de cojoc ” și îl găsește. E obișnuit cu armele astea ale lui. Noi cât folosim armele noastre când Goliații ne râd hidos în față ? Știm să alegem acele ” pietre” netede ce pot ucide dușmanul ?

David nu se teme. Stă drept în fața lui Goliat. Ba chiar aleargă înaintea lui. Pune piatra în praștie și ochește. Știe că Dumnezeu va duce piatra lui unde trebuie. Și gustă victoria !

Goliații ne stau în față. Ne temem ? Sau înaintăm fără frică ? Dacă o facem, vom gusta victoria ! Noi trebuie doar să punem ” piatra ” în praștie și să tragem ! Dumnezeu va duce piatra cu Mâna Sa !

La ce-s buni ” Goliații ” din viața noastră ?
Ei ne scot din anonimat ! Ne fac să gustăm victoria ! Ne fac cunoscuți printre îngeri și demoni !
Însă ce e mai grozav, e că ei ne fac protejații Împăratului, ce pășesc, ba chiar aleargă fără teamă în fața celui mai feroce Goliat ! Și înving ! Totdeauna !

Carmen Motora

Related Posts

Leave a Comment