INVIDIA – cea mai veche formă a păcatului.

by Carmen Motora
0 comment

Cea mai distrugătoare emoție trăită de suflet. Cea mai veche formă a păcatului (Isaia 14:14). Cea mai mai puternică ca și daune. Oare ce e? INVIDIA.

Invidia este acea licărire urâtă în suflet ce se naște când cineva, devenit rival, prosperă sau are anumite avantaje. Diavolul a fost invidios pe Dumnezeu. Pe ceea ce era Dumnezeu. Pe ceea ce avea. Și-a dorit ceea ce avea Dumnezeu. (Isaia 14:14)

Invidia strică relațiile dintre oameni. Ea merge mai departe și distruge sănătatea personală. Roade zi și noapte (Proverbe 14:30). Ea devine otravă pentru suflet, un arsenic ce ucide sufletul și omoară relațiile. Ucide prietenii. Realizezi un vis dorit. Cumperi un lucru necesar cu sacrificii. Compui o melodie. Scrii o carte. Ești fericit. Dar vezi invidia cum ți-a întunecat bucuria. Chiar dacă folosești fond de ten, ea tot se vede. Chiar și de la distanță.

Dumnezeu nu e niciodată invidios pe ceea ce poți face. Pe darul tău folosit în chip minunat. El e plin de bucurie. Numai diavolul scrâșnește. Invidia îi iese printre dinți ca un șuierat de “prieteni”. Și “frați.”

Dacă simți invidie, e semn că trebuie să fugi degrabă în cămăruța ta. Firea ta a prins viață. Încuie ușa și te eliberează de otravă. Lasă-l pe Dumnezeu să te vindece. Fă Cerul fericit și iadul să suspine.

Related Posts

Leave a Comment