Ești frânt și disprețuit? Cheamă-L pe Tata.

by Carmen Motora
0 comment

Matei 13:20

Trestia acea plantă din familia gramineelor poate crește 4-5 metri. Tocmai de aceea, tulpina ei rigidă este folosită la diverse împletituri. Fitilul, adică firul acela de bumbac răsucit sau sforicica prezentă în lumânare sau intr-un lichid inflamabil pentru mijloace de iluminat, are rostul să producă lumină, arzând.

Trestia frântă este o cauză pierdută. Nu mai poate fi folosită. Fitilul ce fumegă de asemenea. El nu mai are ceara necesară sau lichid inflamabil și produce doar un fum înecăcios. Ambele sunt pentru noi cauze pierdute, pierdere de vreme de am vrea să le folosim.

Isus însă are alt caracter. El e specialist în cauze pierdute. În trestii rupte, fărâmate, bune de nimic. Pentru El un fitil ce doar mai fumegă e chemarea să îi vină în ajutor pentru a lumina. Isus a venit pe Pământ tocmai pentru trestii rupte și fitile trecute și fumegând de neputință.

Uneori sunt în vânt ca o trestie tristă ruptă, singură, bună de absolut nimic. Fumul ce se înalță din viața mea adesea îmi amintește că eu fitil grozav odată, am devenit fum înecăcios înălțat în beznă. Isus însă îmi întinde mâna! El nu va frânge trestia ruptă, beteagă vreodată. Nu va nimici fitilul care se sforțează să mai lumineze și de fapt doar fumegă singuratic. Isus are leac. Isus este leacul. Pentru orice trestie bolnavă. Pentru orice fitil bun de aruncat.

Simți că ești frânt? De poveri, de aspre trăiri, de zile și nopți prea grele? Simți că ai vrea să luminezi dar nu mai ai decât un fum ce se înalță trist din ce ai construit? Din ce ai așteptat? Simți că viața te-a rupt de vise? Ți-a făcut lumina așteptărilor fum?

Isus e prin preajmă! Chemă-L! El pentru asta a coborât din Lumină jos!

Isus ne e tămăduire, liman, bucurie, lumină, zbor, împletire, trestie dreaptă, înaltă, puternică, fitil ce duce lumina oriunde, oricând.

Related Posts

Leave a Comment