E timpul să-ți verifici ”efa”!

by Carmen Motora
0 comment

Deut. 25 : 14,15

Evreiii… mereu au dat de furcă lui Dumnezeu. Ca și noi… Ca și mine.
Câte un evreu, avea în casă două feluri de efă. Cu efa se măsura capacitatea și reprezenta 24 l.
Ciudat e însă, că un astfel de evreu, avea în casă o efă mare și una mică.
Însă ceea ce e și mai ciudat, e că nu aveau în casă și efa adevărată, corectă. Ci doar cele două efe modificate. Ambele aveau un singur scop : să înșele ! Pe alții ! Să aducă profit ! Personal !
Dumnezeu vede mai departe de efe… vede caracterul . Un caracter caraghios, stafidit și urât mirositor. Gata de înșelare. Gata de pagubă și ruină altora.
De aceea dă lege : ” să nu ai în casă două feluri de efă, una mare și una mică ! “
Poate că El, Dumnezeu se aștepta că măcar să fi avut în casă , pe undeva și o efă adevărată. Dreaptă. Ca măsură. Ca etalon. Însă pentru un evreu așa, o astfel de măsură l-ar fi încurcat.

Azi, am verificat ” cântarul” meu. Da, cel cu care cântăresc oamenii, întâmplările, faptele, condițiile, alegerile și… pe mine !
Am căutat bine în ” casa” mea. Și trist, erau două feluri de efă. Una mare și una mică. Amândouă gata să înșele. Pe alții. Să aducă profit. Pentru mine. Să mă facă să par ce nu sunt. Să capăt ceea ce nu merit.

Am căutat efa bună. Adevărată. Peste tot. Și nu era nicăieri. Și așa , plângând Te-am privit dezamăgită, de ale mele ” cântăriri “. Însă Tu, Doamne, nu erai dezamăgit. Stăteai cu Mâinele întinse, ținând pentru mine o efă dreaptă, corectă. Bună de tot. Și mi-ai dat-o. Atât mă iubești încât ai străbătut Cerul și pământul să îmi aduci efa cerului. O efă corectă mereu. Dreaptă. Atât de dreaptă că și eu mă mir de cântăririle mele. Fără profit pentru mine. Fără înșelare pentru alții. Fără efe mincinoase. Cântăriri de cer ! Bune tare pe pământ !

Acum știu că voi trăi zile multe ! Fericite. În țara în care mă duci. În locul unde mă porți. Efa dreaptă și adevărată, mi-e dovada. Așa ai promis celor ce cântăresc cu efe cerești!
Am încetat să ” mai fur la cântar ” ! Am aruncat efele mele ascunse bine de tot ! Și pe cea mare și pe cea mică.
Am învățat de la Tine, să cântăresc bine. Corect. Adevărat ! Și-s fericită !
Spune-mi, tu ai efe ascunse prin ” casa ” ta ?

Carmen Motora

Related Posts

Leave a Comment