Cu cine mergi la luptele tale?

by Carmen Motora
0 comment

Iosua 8:1-7 – Iosua un viteaz ales are în față o cetate mică de cucerit: cetatea Ai. Inițial suferise o înfrângere împotriva acestei cetăți datorită păcatului din tabăra lui. Acum Iosua este parcă puțin îndoielnic. Dumnezeu îi spune însă că îi va da cetatea în mână. Dar are de luptat împotriva ei. Și nu oricum! Secretul stă în alegerea oamenilor de război 30000 la număr!

Ce sunt acești oameni de război? Oamenii aceștia zi și noapte se antrenau. Luptele erau viața lor. Armele erau traiul lor. Antrenamentele, ambuscadele, atacurile erau obișnuitul lor. Teama de moarte dispărea în călirea lor zilnică. Lașitatea era pentru ei o poveste neadevărată. Ei erau gata să între și în gaură de șarpe pentru victorie. Războiul era cântul lor. Fiecare răsărit și apus era doar între război și război. Iosua pe acești oameni se bazează. Cu ei obține biruința!

Cu cine mergi la luptele tale? Pe cine ai alături în războaiele sufletului? Dumnezeu îți garantează biruința dar trebuie să lupți cu oameni de război! Nu cu lași ce fug rupând pământul la vești rele. Nu cu cei ce abandonează și dezertează, aruncând armele prea ușor. Nu cu cei care tremură și au inima ca apa. Nu cu cei care fug să-și umple cămările de frica foametei. Fii înțelept! Alege oamenii de război ce poartă zi și noapte lupte fierbinți pe genunchi, până se face zi! În cele mai cumplite nopți! Alege oamenii ce adulmecă de departe pericolul și totuși nu dai înapoi ci pun armele lângă tine. Alege oamenii viteji ce au ca și scut pe Împăratul! Nu pe firești gata să trădeze.

Învăț să lupt. Învăț să aleg oamenii de război! Fiecare zi cu lupte e o zi de alegeri. Războinicii sunt puțini dar îi pot vedea, alege, striga! Biruința e a celor ce ascultă de Domnul și au lângă ei oameni de război! Între Cer și Pământ! Oamenii de război țin timpul în loc până e biruință!

Related Posts

Leave a Comment