Ce face o credință să fie mare?

by Carmen Motora
0 comment

Matei 15:21-28

Ce face o credință să fie mare?

Sfidează legile omenești.
Femeia canaanită nu numai că era o străină de poporul ales, era și femeie. O păgână. Un nimeni. Femeia aceasta “uită” de toate acestea. Credința ei face asta. Orânduirile omenești devin fleacuri pentru credința ei mare.

Sfidează mulțimea.
Începe să strige. Strică spiritul turmei. Tăcerea oamenilor mediocră nu e pentru ea. Strigătul ei sfidează o tăcere de necredință.

Îl vede pe Isus fiu de Dumnezeu. Îl recunoaște și cere ajutor.
Ea știe că Isus e fiul lui David. Alesul. Unicul pentru nevoia ei. Cere, nu, imploră ajutorul Lui. Știe că doar El poate curma drama ei.

Înfruntă un “Nu încă”.
Cuvintele usturătoare nu ii rănesc mândria. Nici nu au ce răni. Vrea și firimituri. Știe că i-ar fi de-ajuns de la așa ospăț bogat. Nici măcar ofensa nu poate potoli credința ei. Dimpotrivă se încăpățânează să înainteze. Mai bătăios! Mai abitir ca la început!

Se închină lui Isus.
Orice credință are început și sfârșit în El. Femeia se închină Lui. Postura aceasta tipic orientală recunoștea pe cel înaintea căruia te închinai, că este superior. Că poate împlini o favoare. Canaanita asta spune cu închinarea ei. Cu credința ei mare.

Sfidează timpul.
Această femeie cu credința ei mare străpunge vremurile. Pentru noi.

Primește răspuns.
Credința femeii primește liman: fiica ei este vindecată.

Uimește Cerul.
Isus este uimit de așa o mare credință. Cerul știe despre asta și e uluit.

Ce credință ai?
Una ce sfidează legile umane și mulțimea supusă mediocrității? O credință ce face din Dumnezeu, Împărat peste tot și peste problema ta? Una ce te duce zi de zi în prezența Lui, într-o odăiță ferecată bine? Ce te face să implori ajutorul Lui? Credința ta sfidează mândria ta? Sfidează chiar și ” nu încă” al Lui? Credința ta înfruntă timp, vremi, păreri, judecăți, condamnări, sine, lacrimi, uși închise, pâine făcută firimituri?

Dacă da, credința ta uluiește Cerul! Împărăția toată stă cu mâinile la gură, mută de așa mare credință! Împăratul se mândrește Sus în fața îngerilor cu credința ta mare! Se fălește cu cutezanța ta pierdută în închinare.

Iar mai presus de tot : vei căpăta răspuns!

Credința mare biruiește timpul! Minunează Cerul! Înfierbântă Iadul! Și încununează ființa!

Related Posts

Leave a Comment