Voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii.

by Carmen Motora
0 comment

Matei 10 : 29 – 31

Vrăbiile…
Un amănunt anume nu mi-a dat pace legat de ele.
Vrăbiile sunt niște păsări de excepție. Banale și totuși unice.
Vrabia e făurită anume pentru zbor ! Puține păsări o egalează.
Ea zboară cu o viteză fantastică printre pomi, boscheți cu țepi și niciodată nu se lovește. Dacă un vânt îi bate din lateral, poate să-și regleze penele de la aripi, chiar și cu un grad. Poate să-și întoarcă aripile. Poate să-și ridice penele sau să și le coboare. Centrul coordonator este în creierul ei.

Omul nu a reușit să se apropie de eficiența zborului ei, în ce privește abilitatea ei, nici măcar folosindu-se de avioane.
Inima este atât de eficientă încât poate să bată de 760 ori pe minut. Ani de zile imaginația și curiozitatea inginerilor aviatici a fost captată de modelul ei. Vrabia este o maestră a zborului ! Zborul este absolutul ei.

Vrabia cea mică poate ușor de tot vedea petece de azur, scăldate în răsărituri și apusuri.

Și totuși… cea mai bună zburătoare, este prinsă. Vândută.
Așa ne spune Tata. Vândută pe nimic. Două vrăbii la un ban !
Însă vestea bună e că Tata știe ! Niciuna din ele nu cade la pământ, nu e vândută fără ca El să știe. Să vrea.

El ia aminte. Știe că vrabia făcută să zboare, e vândută. Ea, cea făcută să atingă zările, e vândută pe jumate de ban.
Pentru El, prețioasa pasăre are rost. Are valoare. Are zbor măiestrit în penele bine ticluite. Are înălțimi împrumutate de la El.
Pentru El, vrabia nu e doar o pasăre, ci-i o mică purtătoare a muncii Lui migăloase. O mică avuție . Să facă cerul mai frumos și lumea mai bună. Cât despre valoare ? Pentru El, fiecare vrabie vândută pe te miri ce, e tezaurul Împărăției, transformat în pene, cioc și zbor.

Ce vrea Tata să îmi spună ? Vrabia e făurită pentru zbor ! Ca și mine. Ca și tine, să știi.
Bine măiestrită pentru Înalt. Pentru curcubee și nori curați. Așa de bine, că nu ți-ai închipui că ar putea ” cădea la pământ ” vreodată. Și mai mult, că ar putea fi ” vândută “. Făcută de nimic, fără rost sau valoare. Ca și mine… Ca și tine…
Însă, nu ne temem ! El știe ! Cu voia Lui se întâmplă toate. Eu ca și tine, valorăm mai mult decât multe vrăbii.

Jos, valoarea poate fi o jumătate de ban. Puțin, prea puțin, comparând zborul în înalt trăit în adâncuri. Limba Lui dulce, ne încântă ca o melodie divină : ” Deci să nu vă temeți. Voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii. ” Și mă înalț în zbor așa cum m-a făurit El, sus tot mai sus ! Lucrurile se văd altfel de sus. Pământul se vede tot mai mic. Zgomotele se sparg. Iar miresmele Cerului mă îmbată.

Tu știi cât preț ai pentru El ?

Related Posts

Leave a Comment