Oferta lui Dumnezeu

by Carmen Motora
0 comment

Matei 6 : 31-33
Trăim într-o lume a ofertelor. La orice pas, în marile magazine, întâlnim oferte, bonusuri. Cei care lucrează în marketing știu că orice afacere bună, profitabilă, include bonusul, oferta. Există însă o lege a ofertelor și anume că, produsul oferit ca bonus, este ca valoare mult mai mic ca produsul achiziționat.

Dumnezeu, ca un bun ” afacerist “, e mereu interesat de “profitul” nostru, de confortul și siguranța noastră, și de aceea are o ofertă pentru oricine, oricând și oriunde, ofertă care însă categorisește oamenii în două categorii.

  1. Primii sunt “căutătorii” de lucrurile legate de trup. Aceștia, de când deschid ochii și până adorm, ” luptă ” cu tot ce au pentru a obține răspuns la ” Ce vom mânca ? ” sau ” Ce vom bea ? ” sau ” Cu ce ne vom îmbrăca ? “. Ceea ce e trist e faptul că aceștia nu au parte de oferta lui Dumnezeu.
  2. A doua categorie, sunt oamenii căutători de Împărăție mai întâi, căutătorii de cele legate de suflet, lăsând cele legate de trup pe locul secund. Pentru ei e vitală părtășia în răcoarea dimineții cu Creatorul. Ei depind de discuțiile cu Prietenul lor și cunosc valoarea cuvintelor de încurajare ale Dumnezeului lor… Pentru aceștia, vine oferta lui Dumnezeu : ” … toate aceste lucruri ( cele legate de trup ) vi se vor da pe DEASUPRA …”, ca ofertă, bonus sau mai pe înțeles, gratis…
    Dumnezeu, ca unul care Se gândește la câștigul nostru, știe că cele legate de trup sunt mult mai puțin valoroase ca cele legate de suflet, de aceea căutătorilor de Împărăție, le oferă ca bonus, cele necesare trupului.

Marea mea întrebare , studiind acestea, este : ce aleg ? Și mi-am răspuns…
Trebuie să fii un om fără minte, ca să nu profiți de o asemenea ofertă !

Carmen Motora, autor

Related Posts

Leave a Comment