Nu te grăbi la chemarea zilei fără întâlnirea cu Tata!

by Carmen Motora
0 comment

M-am întrebat adesea de unde avea David atât de bogată viață cu Dumnezeu? Care era secretul puterii lui? Doar era un ciobănaș ne-școlit, un oier simplu, copilăresc, învățat cu greutățile.

David avea un obicei care era sursa puterii lui. Viața lui era frumoasă și în cele mai urâte văi. Și în cele mai pustii încercări. Viața lui era un cântec de Cer coborât pe Pământ, chiar și când acest cânt devenea doar plâns de durere și suspin. Secretul lui era: dimineața petrecută cu Împăratul lui. Cu Păstorul lui.

“Doamne, auzi-mi glasul dimineața! Dimineața eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine și aștept! ” Psalmul 5:3

Ce aștepta David?

Aștepta, mai întâi, ca Dumnezeu să îl îndrume spre calea plăcută Lui. David avea în fiecare zi înainte multe căi. Putea alege. Totuși, el îl alege pe Dumnezeu. Calea lui devenea calea Păstorului lui. (v.8).

Doamne, călăuzește-mă pe calea plăcută Ție, din pricina vrăjmașilor mei! Netezește calea Ta sub pașii mei! Psalmul 5:8

Apoi, aștepta ca Dumnezeu să netezească calea asta. S-o facă ușor de trecut. Dumnezeu alegea calea și o netezea, ca David să nu fie rănit, ucis. Netezirea asta era în fiecare zi, făcută spre a-l “ciopli” pe David. Întocmai cum el înainte de a cânta cu harpa, știa că trebuie să acordeze ușurel corzile pentru cântec. (v.8).

Doamne, călăuzește-mă pe calea plăcută Ție, din pricina vrăjmașilor mei! Netezește calea Ta sub pașii mei! Psalmul 5:8

David, încă nu pleca din prezența lui Dumnezeu. Aștepta binecuvântarea Lui. Aștepta coborârea Cerului peste el. Și nu numai. Aștepta ca Dumnezeu să îl înconjoare cu bunăvoința Sa, ca și cu un scut. Așa era apărat! Păzit pe de-a-ntregul! (v. 12)

Căci Tu binecuvântezi pe cel neprihănit, Doamne, şi-l înconjori cu bunăvoința Ta cum l-ai înconjura cu un scut – Psalmul 5:12

Așa pleca David la chemarea zilei! Fiecare zi începea cu o dimineață a Dimineții lui. Ziua lui începea cu Cerul.

Tu cum îți începi ziua?

Ca și David, știu că zilele sunt serbede fără dimineți cu Tata!

Dimineața îmi îndrept rugăciunea către El și aștept. Aștept coborârea Lui cu Cerul tot!

Nu te grăbi la chemarea zilei fără întâlnirea cu Tata! Ești expus rănirilor, loviturilor, eșecului. Ești fără pază și scut. Fără binecuvântare. Fără bunăvoința Tatei ca și scut!

Fă din fiecare zi, dimineață cu Tata!

Psalmul 5

Related Posts

Leave a Comment