Judecători 2 : 10-13

by Carmen Motora
0 comment

S-a ridicat un alt neam de oameni. O altă generație. Curios tare : nu mai cunoșteau pe Dumnezeu ! Nici măcar ce făcuse El pentru ei…Uimitor acest salt ! În hău ! Între Baali și Astartee !

Cauza ? Mică la prima vedere. Ușor de trecut cu vederea. Părinții doar lăsaseră în viață păgânii ! Cu Baalii lor ! Cu Astarteele ! Atâta doar ! Deși Dumnezeu la vorbise deslușit ! El știa urmarea. ( Deut. 7: 2-5 ) Fiecare zi ascundea bine câte un Baal mincinos prin cotloane. Câte o Astartee cool, printre trăiri și alegeri. Dumnezeu devenea tot mai greu de deslușit.
Copiii vedeau. Știau că nu e bine. Însă mai știau că mama și tata știu mai bine. Așa că au încredere în părinți ! Învață și ei să aleagă Baalii, Astarteele. Dumnezeu e tot mai des lăsat la urmă. Mai ascuns. Mai tăcut. Mai lăcrimând. Până când…. hăul devine hău, între curcubeu și tină. Ei aleg tina aruncând la gunoi curcubeele cerului, doar pentru că mama și tata, știu mai bine !

Așa se ridică un neam nou. O generație nouă. Nouă și totuși veche… Rea și veche. Undeva părinții au crezut că e prea puțin să ascundă Baali mincinoși, să dosească Astartee lacome. Ei au crezut că copiii nu văd, nu aud, nu înțeleg ascunzișurile lor. Au crezut că Baalii-s comozi. Și în trend cu păgânii ! Le-a fost greu să-i ” ucidă ” ! Le-a fost la îndemână un Dumnezeu ” diluat ” atât de tare, încât semăna tot mai mult cu Baal. Urmarea : copiii părăsesc pe Domnul și slujesc lui Baal și Astarteelor ! ( v 13). Ușor de tot. Fără durere. Fără regret. Fără să simtă suspinul Lui. Fără să-L vadă cum plânge ! Fără să știe că mama și tata ” diluaseră ” Cerul ! Făcându-l Pământ !

Ce fel de părinte sunt eu ? Dar tu ?
Ce ascund prin cotloanele inimii mele ? Cât de mare Dumnezeu am ? Atât de mare încât ” ucid” Baali și Astartee ?
Oare știu eu că neamul ce vine, poate sau nu ști de Dumnezeu ca și Dumnezeu ? Oare copiii mei văd un Dumnezeu mare sau un dumnezeu mic diluat atât de tare că se pierde printre Baali și Astartee ?
Tu ce lași copiilor tăi ?

Carmen Motora

Related Posts

Leave a Comment